Teddy Da Costa ja Ranska matkalla kohti suurta unelmaa: "Tavoitteemme oli pitkään säilyä A-sarjassa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Da Costa taistelee Ranskan puolesta loppuun asti.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Teddy Da Costa on ylpeä siitä, että ranskalainen jääkiekko on ottanut kehitysaskelia eteenpäin. Muutamia vuosia sitten A-sarjapaikka ei ollut itsestäänselvyys, mutta nyt joukkue on lähellä päästä jopa pudotuspeleihin. Hyökkääjä hehkuttaa vuolaasti joukkueen yhtenäisyyttä ja arvostusta joukkuekavereita kohtaan.

Ranska voitti tiukan ottelun jälkeen Valko-Venäjän voittomaalikilpailussa 4−3. Kisaisäntien hyökkääjä Teddy Da Costan mielestä joukkueen otteet ailahtelivat hieman, mutta taistelutahto vei lopulta voittoon asti.

− Pelasimme hyvän ja aggressiivisen avauserän. Menimme hyvin maalille. Toisessa erässä menetimme hallinnan ja he paransivat peliään. Lopussa uskoimme mahdollisuuksiimme ja olimme vähän onnekkaitakin.

Stephane Da Costa ratkaisi ottelun voittolaukauskisassa. Pikkuveljen taidonnäytteet eivät hämmästyttäneet Teddyä.

− Se ei yllättänyt minua yhtään. Hän tekee joka pelissä jotain hullua, sillä hän on uskomaton pelaaja.

Ranska on pelannut tähän mennessä hyvän turnauksen voittamalla muun muassa Suomen. Joukkue on pienen askeleen päässä varmasta puolivälieräpaikasta.

− Toivottavasti voitamme vielä ainakin yhden ottelun ja pääsemme pudotuspeleihin. Ei pidä kuitenkaan keskittyä liian pitkälle liian aikaisin, tuumi Da Costa.

Unelma elää − sydän sykkii joukkueelle ja kotimaalle

Joukkue ei ole lähellekään kisojen nimekkäin nippu, eikä kokoonpano pullistele maailmantähtiä. Da Costan mielestä Ranska on kisojen yksi tiiveimmistä yhteisöistä.

− Meidän on uskottava itseemme. Pelaamme sydämellämme. Olemme kuin yhtä perhettä ja taistelemme yhdessä. Se on meidän vahvuutemme. Muutama jätkä meiltä pystyy tekemään joka pelissä maaleja, Da Costa tiesi.

Pariisissa ei ole pelattu miesmuistiin huipputason jääkiekkoa, joten MM-karkelot ovat koko maalle iso näytönpaikka. Ranskassa on tehty pitkään hyvää työtä ja maan jääkiekko on mennyt askel askeleelta eteenpäin.

− Uskon, että tämä turnaus tekee ranskalaiselle jääkiekolle hyvää, Da Costa pohti.

Joukkueen jokainen yksilö pelaa suurella tunteella kotimaalleen ja halli raikaa jokaisen Ranskan voiton jälkeen Marseljeesin tahtiin.

− Taistelemme loppuun asti, jotta pääsemme puolivälieriin ja toteutamme unelmamme. Täällä pelaaminen on kuin unelma, sitä on vaikea kuvailla.

Ranska on sen verran pieni kiekkomaa, että on menestyksen kannalta tärkeää, että jokainen kärkipelaaja on pelikuntoinen. Da Costa on kiitollinen siitä, että ranskalaiset ovat saaneet kotikisoihin jalkeille parhaan mahdollisen joukkueen.

− On upeaa, että kaikki pelaajamme saavat olla täällä terveinä, eikä kellään ole suurempia vammoja.

Ranskan asema maailman kiekkokartalla on muuttunut viimeisten vuosien aikana, ja kurssi on vahvassa nousussa. Da Costa heitti ilmoille konkreettisen esimerkin.

− Tavoitteemme oli pitkään vain pysyä A-sarjassa, mutta nyt voimme yltää kahdeksan parhaan joukkoon. Se on uskomatonta.

» Lähetä palautetta toimitukselle