Tavi saapuu luottavaisena jukuripaitaan - "Tuossa on potentiaalinen joukkue kevään peleihin"

LIIGA / Haastattelu
Tavi pyrkii kehittymään pelaajana Jukureissa.
Kuva © Tero Liikanen
Mikkelin Jukurit hankki riveihinsä runsaasti liigakokemusta, kun neljää eri liigaseuraa urallaan edustanut Janne Tavi liittyi joukkueeseen. Hyökkääjän tavoitteena on kehittyä pelaajana ja päästä joukkueen kanssa pudotuspeleihin.

Janne Tavi astui uuden joukkueensa mukaan ensimmäisen kerran maanantaiaamuna. Viime kaudella Jukureiden paikallisvastustaja KalPan riveissä kiekkoillut hyökkääjä liittyi innolla uuteen ryhmään.

− Tämä on mielenkiintoinen mahdollisuus. Täällä on nyt muutama vuosi nähty näitä liigahommia ja mielestäni tuossa on nyt potentiaalinen joukkue kevään peleihin, Tavi kuvaili.

Helsinkiläislähtöinen hyökkääjä näki siirtymisen Jukureihin uutena haasteena uralle ja hyvänä mahdollisuutena kehittyä pelaajana.

− Ainahan sitä pyöritellään kaikenlaisia vaihtoehtoja sen suhteen, että mihin suuntaan haluaa uraa viedä ja minkälaista kehitystä voisi saada aikaan, että saa itsestään maksimaalisen irti. Niissä puitteissa päädyttiin sitten tähän, totesi Tavi.

− Jollain tapaa näin, että tämä olisi henkilökohtaisella urallani oiva askel eteenpäin pelillisesti. Tässä on mielenkiintoinen haaste ja uskon, että siitä tulee paljon hyvää omallekin uralle.

Taville Jukureihin siirtyminen ei ollut täysi hyppy tuntemattomaan, vaan hyökkääjä kertoi joukkueesta löytyvän paljon tuttuja kasvoja vuosien varrelta. Tuttujen pelikavereiden kautta 28-vuotias hyökkääjä oli myös tehnyt taustatutkimusta uudesta seurasta.

− Aina kun ratkaisuja tulevaisuuden suhteen tekee, niin pyrkii ottamaan asioista selvää mahdollisimman paljon. Olen ihan uran alkuajoista asti ajatellut, että sen päätöksen pitää olla sellainen, mikä ei ala kaduttamaan seuraavana päivänä.

Monenlaisia kokemuksia liigakaukaloista

OKK-kasvatti pelasi ensimmäiset liigapelinsä jo 10 vuotta sitten Pelicansissa kaudella 2008-09. Tasaisesti tehoja kaudesta toiseen tehnyt laitahyökkääjä on edustanut myös JYPiä, SaiPaa sekä viimeimmäksi KalPaa.

Yli 500:sta liigapelistä on jäänyt hyökkääjän omien sanojen mukaan paljon erilaisia kokemuksia taskuun.

− Pelicans-vuosina olin mukana putoamiskarsinnoissa ja näin sitä puolta kiekosta. SaiPasta lähtien on ollut onni, että on saanut olla mukana voittavissa joukkueissa ja nähnyt vähän sitä voittavaa kulttuuria.

− Kyllähän ne kevään pelit ovat sellaisia, että ne kruunaavat kauden. Niissä huomaa aina, että minkä takia sitä on vuodatettu verta, hikeä ja kyyneliä. Kaikennäköistä on kyllä uran varrelta tarttunut mukaan.

Tavi lukeutuu siis pelimäärältään Jukureiden kokeneempaan osastoon. Hyökkääjä pyrkiikin olemaan esimerkkinä ryhmän nuoremmille pelaajille ja samalla myös kehittymään itse pelaajana.

− Rooli on varmasti aika monipuolinen. Tavoitteena on tietysti kehittyä monipuolisemmaksi ja kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi.

− Omaan rooliin kuuluu myös näyttää vähän sitä kokemusta päivittäisen työnteon kautta, että mitä se sitten vaatii olla kevään peleissä mukana. Itselläni on kova usko ja luotto, että me sinne kevään peleihin myös päästään.

» Lähetä palautetta toimitukselle