Tapparan hyvä vire tarttunut myös Jere Karjalaiseen - "Mä en kerro omia eväitä"

LIIGA / Haastattelu
Jere Karjalainen on edellisessä seitsemässä pelissä kirjauttanut tehot 6+1
Kuva © Saana Hakala
Viikon kolmannen ottelunsa pelannut Tappara sai tänään kotihallissaan vastaansa hyvän alkukauden pelanneen Pelicansin. Tappara oli tyly isäntä lahtelaisille vieden pisteet lukemin 3-0.

Eilen Jyväskylässä jatkoajalle venynyt ottelu ei näyttänyt tamperelaisten pohkeissa painavan, vaan kotijoukkue aloitti pelin erittäin vauhdikkaasti.

− Meillä on ollut viikonloppuisin paljon näitä back-to-back-pelejä, joten alkaa olla ihan rutiinia joukkueelle, totesi Tapparan nelosketjun työmyyrä Jere Karjalainen.

Tappara on viime aikoina löytänyt hyvät lääkkeet tiukassa pelitahdissa palautumiseen ja valmistautumiseen seuraavaan otteluun.

− Kanaa ja kalaa tarjottiin Jyväskylässä, kommentoi Karjalainen joukkueen evästystä illan otteluun. Omaa iltapalaansa Karjalainen ei ollut halukas paljastamaan.

Kanaa ja kalaa tarjottiin Jyväskylässä

Lokakuun kymmenestä pelistään Tappara on onnistunut voittamaan kahdeksan. Tahmean alkukauden jälkeen Rautakorven suojatit ovat alkaneet lunastaa heihin kohdistettuja odotuksia. Karjalaisen mukaan alkukaudesta on aina hankalaa.

− Äijiä vaihtui paljon viime kauteen nähden. Silloin tietysti ottaa aikansa, että kaikki loksahtaa paikoilleen, analysoi Karjalainen joukkueensa pelin kehitystä.

Tapparan peli on ollut viime otteluissa erittäin rauhallista ja järkevää verrattuna alkukauteen. Vastustajaa ei päästetä tekopaikoille, hyökkäyspeliin on löydetty variaatioita ja kiekko ei polttele enää lavassa alkukauden tapaan. Karjalainen on sitä mieltä, että joukkueen kemia alkaa pikkuhiljaa olla kohdallaan:

− Alamme olla samalla sivulla kavereiden kanssa. Se peli, mitä me halutaan pelata, alkaa näkyä kentällä.

Se peli, mitä me halutaan pelata, alkaa näkyä kentällä.

Hyvään maalivireeseen ei erityistä salaisuutta

Tämän illan sankarin, kaksi maalia tehneen Juhani Jasun ohella Karjalainen on kuulunut Tapparan avainpelaajiin viime peleissä. Karjalaiselle alkukausi oli kuitenkin muun joukkueen tapaan hankala.

Ensimmäiset 13 ottelua ilman tehopisteitä pelannut laituri on lokakuussa saanut maalihanansa auki. Ennen illan ottelua kuuteen edelliseen kamppailuun yhtä monta maalia kirjannut Karjalainen ei löytänyt erityistä syytä tehojen löytymiselle.

− Kiekko on pomppinut paremmin kuin alkukaudesta. Nyt on mennyt vähän huonommistakin paikoista sisään. Hyvä näin, iloitsi Karjalainen

Jussi Tapolan valmennuksessa Karjalainen totuttiin näkemään hyökkäämässä kärkiketjuissa. Jukka Rautakorven Tapparassa Karjalainen on saanut opetella jälleen erilaiseen rooliin nelosketjun laiturina. Karjalainen ei kuitenkaan näe tärkeäksi sitä, mikä ketjun numero on.

− Ihan hyvin tolla meidän ketjulla tuntuu menevän. Meillä on niin hyvä joukkue, että ei ole mitään väliä missä ketjussa pelaa, myhäili Karjalainen tyytyväisenä.

Itse ottelun lisäksi halloween-viikonloppu näkyi tänään myös Hakametsässä. Tapparan tanssitytöt olivat pukeutuneet mitä moninaisimpiin naamiaisasuihin mustasta enkelistä leopardiin. Kiireisen kiekkoilijaan arkeen ei kuitenkaan mahdu halloweenin juhliminen.

− Kotiin tästä, kertoi Karjalainen illan suunnitelmistaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle