Tappara-kapteeni Kuusela: "Emme ole saaneet sitä palkintoa, minkä olisimme ansainneet"

LIIGA / Haastattelu
Kristian Kuusela näkee, että Tapparan pelaaminen on mennyt viime viikkojen aikana eteenpäin.
Kuva © Saana Hakala
Tappara joutui kauden alussa nimittämään itselleen uuden kapteenin, kun viime vuodet C-kirjainta rinnassaan kantanut Jukka Peltola siirtyi itärajan taakse KHL:ään. Uudeksi kapteeniksi nimitettiin kokenut Kristian Kuusela, joka viimeisteli kauden kolmannen maalinsa perjantaina KooKoota vastaan pelatussa ottelussa.

Kestomenestyjä Tapparan kurssi vaikuttaisi olevan hiljalleen kääntymässä, sillä kuluvalta viikolta joukkueella on tilillään jo kaksi voittoa, kun tiistaina Ruotsissa pelattu CHL-ottelu Djurgården IF:ää vastaan lasketaan mukaan.

Orastavasta voittoputkesta huolimatta kehitettävää riittää vielä rutkasti, mutta Kristian Kuuselan mukaan tulokset ovat tärkein asian tällä hetkellä.

- Kolme pistettä on ainoa asia mitä tässä katsotaan. Vaihteleva peli oli, mutta tyytyväinen pitää olla voittoon, Kuusela totesi perjantain KooKoo-ottelun jälkeen.

Tapparan alkukauden tukkoisuuteen Kuusela löysi nopeasti selkeät syyt.

- Aikaisemmin on tullut virheitä, mistä on tullut kovalla prosentilla maaleja omiin. Nyt (KooKoo-ottelussa) emme tehneet virheitä, eikä tullut maaleja omiin. Maalivahti pelasi hyvin, puolustimme hyvin ja teimme tarvittavat maalit.

Kuusela onnistui maalinteossa sekä tiistain CHL-ottelussa että perjantain liigakamppailussa. Jo usemman vuoden Tapparan kirvespaidassa kiekkoileen hyökkääjän mielestä tamperelaisjoukkueen pelaaminen on jo hyvän tovin ajan ollut paremmalla tolalla.

- Olemme pelanneet nyt pari viikkoa tässä todella hyvin. Välttämättä emme ole saaneet sitä palkintoa, minkä olisimme ansainneet, mutta nyt kun olemme saaneet kaksi voittoa putkeen, niin se tuo kyllä itseluottamusta lisää, Kuusela analysoi.

Moni näkee liigaotteluiden lomassa pelattavat CHL-ottelut ylimääräisenä rasitteena, mutta Kuuselan mielestä lyhyt visiitti länsinaapuriin oli joukkueelle piristysruiske.

- Kyllähän se antaa (buustia), kun pystytään Ruotsin huippujoukkue voittamaan siellä.

"Ei kirjaimen vaihtumisen pitäisi mitään muuttaa"

Kuuselan oma alkukausi on koko joukkueen tavoin ollut hieman odotettua vaisumpi ainakin pisteiden valossa, mutta miehen itsensä mukaan pelaaminen on tuntunut hyvältä.

- Koko ajan paranee. Monesti se henkilökohtainen pelaaminen joka jätkällä menee käsi kädessä sen kanssa, miten joukkue pelaa. Ihan tyytyväinen olen siihen, miten olen pelannut.

Uudesta roolistaan kapteenina Kuusela ei ole ottanut ylimääräisiä paineita.

- Joka vuosi olen yrittänyt olla johtava pelaaja, joten ei sen kirjaimen vaihtumisen pitäisi mitään muuttaa. Tietenkin enemmän tulee kaikennäköistä, mutta en koe kentällä sitä mitenkään erilaiseksi, Kuusela totesi.

Heti lauantaina Tapparalla on edessään iso haaste, kun joukkue pelaa sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvaa TPS:ää vastaan Turussa. Kuuselan mukaan joukkue pyrkii jatkamaan siitä, mihin se perjantaina jäi.

- Nyt palautellaan, sillä tämä peli pitää saada pois alta. Tietenkin jatkamme sitä mitä olemme nyt tässä rakentaneet. Hyvä fiilis on lähteä taas pelaamaan, lätkäpelaaja haluaa kuitenkin aina pelata, pelihaluja uhkuva Kuusela päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle