Tappara-fanien huomion saanut Pikkarainen: "Kivaahan se on, kun jengi huutaa"

LIIGA / Haastattelu
Pikkarainen murskasi Tapparan toiveet ottelun voitosta.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Hakametsässä pelattu kärkikamppailu Tapparan ja TPS:n välillä oli täynnä tunnetta. Muutamaan kähinään osallistunut Ilkka Pikkarainen sai koko Tapparan fanikatsomon huutamaan nimeään. Viimeisen sinetin ottelulle lyönyt Pikkarainen omisti 1–3-maalin jälkeisen tuuletuksensa tapparalaisille.

Tunteet kävivät Tapparan ja TPS:n kohtaamisessa kuumina. Toisella erätauolla pelaajat jäivät hetkeksi jopa vaihtamaan mielipiteitä Dominik Hrachovinan kaatumisesta. Muutamaan kertaan Tappara-pelaajia kaukalossa ojentanut Ilkka Pikkarainen piti pelin tunnelmasta, joka muistutti jo pudotuspelien huumaa.

− Tämä oli mielestäni hyvä jääkiekko-ottelu. Tasainen kärkikamppailu, josta katsojat varmaan tykkäsivät ja pelaajat ainakin.

Kaukalon lämmin tunnelma tarttui myös katsomoon. Pikkarainen sai huutelua osakseen kahdesti ottelun edetessä.

− Kivaahan se on, kun jengi huutaa. Sitä tulee aika monessa paikassa, joten siihen on jo vähän tottunutkin. Mutta kyllä se aina tekee hyvää, Pikkarainen virnuili.

Tappara tuli ottelun lopussa vielä maalin päähän. Pikkarainen varmisti kuitenkin TPS:n voiton Tapparan pelatessa ilman maalivahtia. 1–3-maalin jälkeen Pikkarainen lähti luistelemaan kiireesti kohti Tapparan fanipäätyä. Matka pysähtyi siniviivan kohdalle, johon hyökkääjä jäi tuulettamaan kohti yleisöä.

− Se tuuletus oli joo sinne fanipäätyyn tarkoitettu, mutta en sitten viitsinyt mennä ihan sinne asti.

TPS on runkosarjassa kolmantena, vain pisteen päässä KalPasta. Voiton ottaminen Tapparasta oli joukkueelle iso asia.

− Tappara sai ylivoimamaalin loppuun ja yritti tulla vielä tasoihin, mutta onneksi homma meni näin päin, että saimme kolme pojoa sarjakärjeltä. Erittäin hyvä juttu meille.

− On siinä aina se ekstrajuttu, että tuntuu vähän paremmalta, kun voittaa hallitsevan Suomen mestarin ja sarjakärjen. Se näyttää, missä meidän joukkueemme on menossa.

Suomi 100 -teemainen ottelu keräsi Hakametsän täyteen katsojia. Tunnelma oli korkealla koko pelin ajan ja erityisiä ohjelmanumeroita riitti, mikä oli Pikkaraisen mieleen.

− Tämä oli hieno ottelu. Tappara oli hienosti järjestänyt kuoroa ja kaikennäköistä. Seurat voisivat järjestää tällaista enemmänkin. Ei aina tarvitse olla edes mitään juhlaottelua.

Vaikka kausi on mennyt TPS:llä hyvin, ei katseita ole vielä käännetty kohti kevään pudotuspelejä.

− Totta kai pudotuspelit ovat isoja pelejä, mutta pelataan nyt tämä runkosarja tästä ensin pois. Kun hyvin menee, niin antaa mennä vain, Pikkarainen sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle