Takaisin isoon rooliin haluava Ivan Huml: ”Haluan pysyä Kärpissä niin kauan kuin kelpaan”

LIIGA / Haastattelu
Ivan Huml pelaa kärppäuransa vaisuinta kautta.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Hän on kaikkien aikojen ulkomaalaispelaaja Kärpissä pelien lukumäärällä mitattuna. Monien mielestä muutenkin. Ivan Humlin kausi on ollut vaikea, mutta Huml uskoo nousevansa vielä takaisin isoon rooliin.

Kärjistetysti fanit joko rakastavat tai vihaavat Kärppien tšekkihyökkääjä Ivan Humlia. Kultaista keskitietä ei tunnu olevan. Fanien keskuudessa kenties eniten ristiriitaisia tunteita herättävä Huml pelaa tällä hetkellä kärppäaikansa vaikeinta kautta.

Edellisestä maalista on kulunut kaksi kuukautta. Pistetahti on Oulun vuosien heikoin. Tehotilasto on joukkueen heikoimpia. Huml aloitti kauden ykköskentässä, mutta sieltä tšekki on valunut pikkuhiljaa alaspäin. Viime pelit Huml on pelannut neloskentän laidalla.

"Uskon, että voin olla vielä iso osa tätä joukkuetta"

− Se on nyt aika selvää, etten ole pelannut kovin hyvin. Erityisesti vuodenvaihteen jälkeen on ollut tuskaista. Minun täytyy löytää tie takaisin huipulle. Täytyy harjoitella hieman enemmän, jotta olen myös fyysisesti valmis, kun saan uuden mahdollisuuden, Huml aloittaa.

Torstaina SaiPaa vastaan Huml iski tiskiin yhden kauden parhaista peleistään. Etenkin ottelun alussa virtaa riitti, eikä tšekki varastanut mistään. Otteista näki, että kaikki oli pelissä. Tämä ei jäänyt huomaamatta myöskään valmennukselta.

− Avauserässä Huml oli paras hyökkääjämme, Kärppien apuvalmentaja Mikko Manner totesi ottelun jälkeen.

− Totta kai mukava kuulla tuollainen kommentti. Jos jatkan tällä tavalla, olen varma, että saan jatkossa taas enemmän peliaikaa, Huml iloitsi.

Vaikka peli on viime aikoina tökkinyt, Huml vakuuttaa tietävänsä oikeat korjausliikkeet kurssin kääntämiseen. Kokenut pelaaja ei hermoile tiukassa paikassa.

− Olen jo tarpeeksi kokenut tietääkseni mitä tässä tilanteessa pitää tehdä. Tällaisesta tilanteesta ulospääseminen on vaatinut kohdallani aina ylimääräistä työtä. Viime viikkoina olenkin tehnyt paljon ylimääräisiä harjoitteita, Huml taustoittaa.

"Tällaisesta tilanteesta ulospääseminen on vaatinut kohdallani aina ylimääräistä työtä"

Tšekkihyökkääjän maaliton putki on jatkunut kaksi kuukautta. Se on äärettömän pitkä aika pelaajalle, jonka rooli on piirretty tuloskenttiin tuloksentekijäksi. Huml ei kuitenkaan ota maalittomuudesta ylimääräisiä paineita.

− Olen jo urallani siinä pisteessä, etten ota enää paineita tuollaisesta. Yritän keskittyä yksinkertaisiin asioihin, kuten mies miestä vastaan tilanteiden voittamiseen. Totta kai on ikävää, kun ei ole tullut maaleja, mutta siitä stressaaminen on turhaa työtä, Huml miettii.

Kuluva kausi on Humlin viides täysi kausi Oulussa. Jo viime keväänä spekuloitiin sillä, jatkuuko ura enää Oulussa. Jatkoajan tietojen mukaan sopimusneuvottelut olivat jo viime keväänä odotettua tiukemmat ja kestivät paljon kauemmin kuin mitä Huml olisi halunnut.

Tänä keväänä kutsua jatkoneuvottelupöytään ei välttämättä edes tule.

− Haluan pysyä Oulussa niin kauan kuin kelpaan tänne. Olen ollut täällä pitkään ja pidän tästä kaupungista. Uskon, että voin olla vielä iso osa tätä joukkuetta, Huml päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle