Tšekin nuorisotähti odottaa kovaa ottelua

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tomas Hertl on ollut yksi Tšekin tehokkaimmista pelaajista.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Tšekin 20-vuotias tähtihyökkääjä Tomas Hertl ei ole nähnyt vielä yhtään Suomen ottelua, mutta odottaa tiukkaa ottelua. Erityisesti Jere Karalahden maine on kiirinyt kovaotteisen puolustajan edellä.

Yksi Tšekin joukkueen hyökkäyksen vastuunkantajista, 20-vuotias Tomas Hertl on tehnyt kisoissa toistaiseksi kuusi pistettä pelaamissaan seitsemässä ottelussa.

Välierään Suomea vastaan Hertliltä löytyy yksinkertaiset lääkkeet.

− Tarvitsemme nopean maalin alkuun, kuten saimme Yhdysvaltojakin vastaan. Ylivoimat tulevat olemaan isossa roolissa. Kummallakaan joukkueella ei ollut hyvä alku turnauksessa, mutta nyt kun molemmat ovat välierässä, ovat molemmat varmasti nälkäisiä pääsemään finaaliin.

Koska Suomi ja Tšekki pelasivat eri alkulohkoissa eri puolilla kaupunkia ja ottelut menivät otteluohjelmassa usein päällekkäin, ei Hertlillä ole liiemmin tietoa välierävastustajan pelistä täällä.

− En ole nähnyt yhtään peliä Suomelta. TV:ssäkin on vain yksi kanava, joka näyttää pelejä, eikä sieltä ole tullut Suomen otteluita, Hertl naurahti.

Joukkueen valmennusjohto ja useat pelaajat toki tuntevat Suomen hyvin aiempien pelien perusteella.

− Suomi on nopea joukkue, ja pelannut nyt muutaman vuoden todella hyvin. Heillä ei ehkä nyt ole parasta joukkuettaan, mutta molemmat joukkueet tuntevat toisensa hyvin Euro Hockey Tourilta.

Erityismaininnan Suomen joukkueesta Hertliltä saa puolustaja Jere Karalahti.

− Hän on todella iso, vahva ja kova pelaaja. Hän on hyvällä tavalla hullu.

Myös maalivahti Pekka Rinne on luonnollisestikin tuttu NHL:ssä leipänsä tienaavalle Hertlille.

− Hän on todella hyvä maalivahti. Rinne ei ehkä tällä kaudella ollut parhaimmillaan loukkaantumisen takia, muuten hän olisi varmaan ollut olympialaisissakin. Tarvitsemme vain paljon laukauksia.

Välieräottelu Tšekki-Suomi alkaa kello 18.45.

» Lähetä palautetta toimitukselle