HPK - JYP
KOO - KÄR
TAP - SAI
TPS - KAL
JUK - PEL
ÄSS - IFK
OTT - CBJ 2.00
DET - MIN 2.30
CHI - COL 2.30
CGY - ANA 4.00
VGK - WPG 5.00
BUF - WSH 20.00
NYR - NJD 20.00
STL - BOS 23.00

Sutterin tie pääsarjoihin alkaa Sportista

LIIGA / Haastattelu
Brody Sutter (kuvassa toinen oikealla) saapui Sportiin Manitoba Moosen riveistä.
Kuva © Herkko Hanhikoski
Sport täydensi hyökkäystään kanadalaissentteri Brody Sutterilla. 26-vuotias hyökkääjä siirtyi Liigaan pitkän AHL-uran jälkeen, tavoitteenaan päästä pääsarjojen vakiokasvoksi.

Brody Sutter luisteli AHL-jäillä yhteensä kuuden kauden ajan kolmessa eri seurassa. NHL-otteluita kanadalaishyökkääjälle kertyi ainoastaan 12 Carolina Hurricanesin riveissä. 

− Urani Pohjois-Amerikassa tuli siihen pisteeseen että on aika uudelle haasteelle ja jollekin, mikä pitää hauskuuden lajissa mukana. Ajattelin että siirtyminen Sportiin olisi hyvä paikka aloittaa urani Euroopassa ja saada kokemusta, Sutter avasi siirtonsa taustoja,

− Ikää tullessa lisää et ole enää lupaava pelaaja farmiseurassa katsottuna. Agenttini ilmoitti Vaasassa olevasta avoimesta paikasta. Asiat rullasivat sen jälkeen nopeasti. Ensimmäinen keskustelu Sportin kanssa käytiin noin kaksi viikkoa myöhemmin ja saavuin Vaasaan viikon päästä siitä.

Vaasa Cupia edeltäneessä tiedotustilaisuudessa joukkueen johto linjasi kovan kilpailun pelipaikoista, eikä kenellekään ole taattu isoja minuutteja läpi runkosarjan. Sutterin henkilökohtaiset tavoitteet ovat selkeät.

− Tottakai tänne tullessaan haluaa osoittaa itsensä hyväksi pelaajaksi tähän sarjaan, sekä joukkueen kärkipelaajiksi. Siihen tarvitsee mahdollisuuden ja toivon saavani sen täältä. Saat vain tietyn verran mahdollisuuksia, joista suurin osa täytyy hyödyntää. Loppu on itsestäsi kiinni, Sutter päätti.

26-vuotias kanadalaishyökkääjä nähdään ensi kerran tositoimissa Vaasa Cupissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle