Suomela yhteispelistä Nättisen kanssa: "Kyllä se helpottaa, kun joku on samalla sivulla"

LIIGA / Haastattelu
Antti Suomela kantaa JYPin kultakypärää.
JYP sai tiistai-iltana vuoden 2017 ensimmäisessä ottelussaan vieraakseen hurjassa vireessä olevan Tapparan. Ottelusta muodostui odotetunlaisesti tiukka taisto. Tappara oli lopulta vahvempi luvuin 3-2. Antti Suomela teki JYPin toisen maalin ja oli muutenkin alati vaarallinen.

JYP joutui heti ensimmäisessä erässä alle minuutin jälkeen takaa-ajoasemaan, kun Jan-Mikael Järvinen vei vierailijat johtoon. Jani Tuppurainen toi isännät erän puolivälissä tasoihin. Martin Roymark vei vierailijat erän lopussa 2-1-johtoon. Lopulta Teemu Nurmi lisäsi johdon kahteen maaliin toisessa erässä, mikä tänään riitti voittoon asti.

− Tiukka peli. Ei jäähyn jäähyä tullut. Ottelu oli tiukkaa tasaviisikoin pelaamista. Hyvä joukkue oli vastassa, joten maalipaikoilla ei paljoa mässäilty tässä pelissä, Antti Suomela kertasi.

Suomela itse toi joukkueensa vielä kolmannen erän puolivälissä maalin päähän Joonas Nättisen hienosta syötöstä. JYP sai vielä erän lopussa vaarallisen näköisiä pyörityksiä Tapparan päähän, mutta tasoitusmaalia ei lopulta nähty.

− Muuta en maalista muista, kuin että joku liimasi minut laitaan. Piti samalla siihen sinisen kulmalle jäädä vähän odottelemaan, muuten olisin mennyt paitsioon. (Joonas) Nättinen sai kiekon kulmassa, samalla se joka liimasi minut, lähti johonkin, joten pääsin ihan yksin sinne maalin eteen. Hyvä syöttö, josta oli helppo tehdä maali, Suomela kertasi maaliaan.

Nättisen kanssa yhteispeli toimii

Suomela on pelannut pääasiassa tällä kaudella Nättisen kanssa samassa ketjussa. Miesten vierellä on käynyt eri pelaajia koittamassa, tänään vuorossa oli Jerry Turkulainen. Vaihtuvasta kolmannesta lenkistä huolimatta ketjussa, Suomela ja Nättinen ovat pelanneet läpi kauden mainiosti yhteen. Illan ottelussa kyseinen ketju oli alati vaarallinen ja sai luotua monia pyörityksiä vierailijoiden maalille.

− Olemme koko kauden pelannut yhdessä. Nättinen on hyvä pelaaja, ja tuntuu, että ajattelemme samanlaisesti pelistä. Kyllä se helpottaa, kun joku on samalla sivulla.

Kolmannen erän lopulla Michel Miklik vaihdettiin Nättisen ja Suomelan ketjuun. Suomela myöntää, että Miklik ei kovin paljoa englantia puhu, mutta korostaa, että kommunikointi pelaa siitä huolimatta.

− Ei hän hirveästi englantia puhu, mutta ihan perushommat ymmärtää. Fläppitaululla tietenkin on helpompi kuvioita piirtää ja sopia kuin sanoilla selittää.

Peli kehittynyt

Kaiken kaikkiaan JYP pelasi hyvän ottelun tappiosta huolimatta. Viitteitä paremmasta on ollut nähtävillä jo ennen Tappara-ottelua ja tästä todisteena oli neljän ottelun voittoputki, joka meni tänään poikki. Suomela on samoilla linjoilla, että joukkueen pelaaminen on parantunut.

− Olemme pystyneet kehittymään koko ajan kauden mittaan. Välillä täytyy käydä pohjalla, että pääsee takaisin pystyyn. Kyllä näkyvissä on vähän parempaa tällä hetkellä.

Suomela itse siirtyi JYPiin viime kesänä. Tavoitteena oli kehittyä Jyväskylässä kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi ja saada huonon ja huonon päivän väliä pienemmäksi. Mies on sitä mieltä, että suunta on tällä hetkellä oikea.

− Kyllä on oikea suunta mielestäni. Juuri mietin sitä itsekin. On tullut monta peliä putkeen, ettei ole mennyt itsellä tosi huonosti. Viime kaudella pelit meni aina välillä tosi huonosti, mutta tietysti hyvinkin välillä. Näiden välillä oli viime kaudella isot välit, mutta nyt on pystynyt pelaamaan aika tasapaksusti.

− Olen ihan tyytyväinen, tosin vielä tietysti pitää petrata paljon, Suomela päätti.