Stapleton innoissaan jokerisopimuksesta

LIIGA / Haastattelu
Jokerien toistaiseksi ainoa ulkomaalaispelaaja Tim Stapleton pelasi perjantaina neljännen ottelunsa uudessa joukkueessaan. Pienikokoinen amerikkalaissentteri vaikutti ottelun jälkeen olevan aidosti innoissaan uransa saamasta käänteestä.

Tim Stapleton tuli Jokereihin koesopimuksella elokuun lopulla. Heti ensimmäisen harjoitusturnauksensa jälkeen hän kuitenkin lunasti paikan joukkueesta koko kaudeksi.

- Ilmeisesti pelasin Itävallassa riittävän hyvin, vaikka tiedän kyllä pystyväni vielä paljon parempaankin, Stapleton vähättelee.

Stapleton on pelannut neljä edelliskautta Minnesota-Duluthin yliopistojoukkueessa. Viime keväänä hän kävi kokeilemassa myös AHL-vauhtia Portland Piratesissa.

- AHL-pestin jälkeen jäin odottelemaan, että agenttini löytää minulle parhaan mahdollisen paikan, Stapleton kertoo.

- Kun tämä mahdollisuus aukeni, halusin heti lähteä kokeilemaan.

175-senttiset NHL-pelaajat olivat vielä pari vuotta sitten katoava luonnonvara. Nyt, uusien sääntötulkintojen myötä pienet, taitavat ja nopeat pelaajat ovat kokemassa renessanssin.

- NHL on tietysti kaikkien unelma, mutta tällä hetkellä olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta.

Eurooppalainen pelityyli tuntuu sopivan Stapletonille hyvin. Kontakteja ei ole yhtä paljon kuin Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoissa, eikä pelikavereiksi osu yhtä helposti jättikokoisia ja puujalkaisia korstoja.

- Peli on täällä todella taidokasta ja nopeaa. Joukkueessamme vaikuttaa olevan paljon hyviä pelaajia, ja uskon, että voimme pärjätä hyvin.

Perjantaina Stapleton pelasi ensi kertaa uuden kotiyleisönsä edessä. Ottelu Luganoa vastaan päättyi kotijoukkueen suurinumeroiseen voittoon. Amerikkalainen itse pelasi kolmosketjun keskellä ja ylivoimaviisikon toisena takamiehenä.

- Ylivoimapelimme toimi hyvin. Ottelu ratkesi erikoistilanteisiin, Stapleton analysoi.

- Maalivahtimme pelasi myös erinomaisen pelin. Hän peitti laukaukset ja teki puolustajien työn helpoksi.

Seuraavaksi Stapleton ja Jokerit pelaavat lauantaina kotiturnauksensa loppuottelussa. Vastaan asettuu Lahden Pelicans, joka on toistaiseksi kulkenut harjoituskaudella turnausvoitosta toiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle