HPK - IFK
ILV - PEL
JUK - SPO
JYP - KAL
KOO - SAI
ÄSS - KÄR
LUK - TPS
BUF - NYR 2.00
CAR - EDM 2.30
MIN - NJD 3.30
ANA - BOS 5.00
PHI - DET 20.00
PIT - CGY 20.00
COL - STL 22.00

Sportin Naisten tukipilari valmiina Liiga-kauteen

Muut Sarjat / Haastattelu
Nella Jokinen lähti yksin Vaasaan vain 16-vuotiaana.
Kuva © Harri Bragge - www.hb-photography.fi -
16-vuotias Nella Jokinen teki ison päätöksen ja siirtyi Raumalta Vaasaan viime kaudella, tavoitteenaan tehdä jääkiekosta itselleen ammatin. Isona avaintekijänä Jokinen torjui Sportin Naisille Liiga-paikan, ja on valmiina myös puolustamaan sitä.

Nella Jokinen saapui viime kaudella Raumalta Sportin Naisten ykkösmaalivahdiksi, ollen myös tietyn ajan joukkueen ainoa maalivahti. Jokisen ollessa suurin yksilöllinen vaikuttaja, joukkue onnistui lunastamaan Liiga-paikan tulevalle kaudelle.

Harva teini-ikäinen muuttaa kotoa pois satojen kilometrien päähän urheilulajin tuoman haasteen ja vastuun perässä. Jokinen kuitenkin teki näin ja taistelee Liiga-paikan lisäksi myös arkiasioiden kanssa. 

− Ainakin vielä, kun asuu yksin, niin helposti ruoanlaitto ja muut samankaltaiset asiat ovat vielä hakusessa. Viikko saattaa mennä samaa ruokaa syödessä, Jokinen naurahti.

Erityisesti taloudelliset asiat ovat niin naisjääkiekkoilijalle kuin nuorellekin haasteellisia, joita yritetään kitkeä pois sponsorien hankkimisella.

− Yhteistyö Nellan kanssa alkoi hänen isänsä pyynnöstä. Nellan vanhemmat asuvat Raumalla ja Nella yksin Vaasassa. Nuoren iän takia isä pyysi lähdenkö manageriksi ja hoitamaan Nellan asioita täällä Vaasan päässä. Sponsoreita on kerätty Nellalle, että saadaan asumiskuluja vähän pienemmiksi, ja nuori maalivahtilupaus saisi keskittyä vain siihen olennaiseen eli pelaamiseen ja treenamiseen, kommentoi Nellan manageri Harri Bragge.

Jokisella on unelmana pelata jääkiekkoa ammatikseen, mutta lähitulevaisuuden suunnitelmia ei vielä ole tiedossa.

− Ei ole suunnitelmissa vielä mitään, mutta niin kauan kuin kaupungissa viihtyy ja joukkueessa pärjää mukana. Eiköhän niin kauan mennä, päätti Jokinen.

Jokinen saa helpotusta taakalleen, kun joukkue vahvisti veskariosastoaan Tiia Pajarisella ja Melisa Mörösellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle