JUK - PEL
HPK - JYP
KOO - KÄR
TAP - SAI
TPS - KAL
ÄSS - IFK
OTT - CBJ 2.00
DET - MIN 2.30
CHI - COL 2.30
CGY - ANA 4.00
VGK - WPG 5.00
BUF - WSH 20.00
NYR - NJD 20.00
STL - BOS 23.00

Sportin naiset nousevat ensi kaudeksi pääsarjaan: "Työnteko alkaa nyt toden teolla"

Muut Sarjat / Haastattelu
Sportin naiset ovat ensi kaudella todellisen mittapuun edessä.
Kuva © Harri Bragge -www.hb-photography.fi-
Vaasan Sportin Naiset tekivät tällä kaudella unelmastaan totta. Mestiksen sarjataulukon toinen paikka varmisti vaasalaisten nousun pääsarjaan myös naisten jääkiekossa.

Vaasan Sportin Naisten päävalmentaja Mika Nummi oli kuluneesta kaudesta erittäin huojentunut ja tyytyväinen. Mestiksen kakkostila, ja siitä seurannut sarjanousu oli vaasalaisjoukkueelle iso askel eteenpäin.

− Tosi mahtava kausi takana. Paljon se vaati, mutta nyt voi olla tyytyväinen. Onnistuimme siinä isossa unelman saavuttamisessa. Kiva olla tässä tällä hetkellä.

Osapuolet vaihtuivat tällä kertaa, kun vuosi sitten Sport jäi JYPin taakse Liiga-karsinnoissa pelattuaan tasapelin RoKin kanssa.

− Periaatteessa maalin päähän jäi meiltä Liiga-karsinnat viime vuonna. Nyt saimme sen verran parannettua suoritustamme, että JYP jäi taaksemme pisteellä tällä kertaa. Samat joukkueet taistelivat paikoista pääsarjaan tässäkin tapauksessa, Nummi valaisi.

Ilo on nyt otettu irti ja ensi kaudeksi naisten pääsarjaan nousevalla joukkueella on iso este kiivettäväksi.

− Hauskaa on pidetty ja juhlittu. Tällä viikolla on toimistolla ollut palaveria tulevasta. Työnteko alkaa nyt toden teolla. Pääsarjassa on kaksi joukkuetta, jotka ovat olleet pisteiden kannalta aika selvästi perässä muita. Ensimmäinen ajatus on ottaa ne kiinni, ja siitä rakentaa eteenpäin, Nummi totesi.

Naisten iso saavutus ei jää huomiotta myöskään ison organisaation isoimmalta portaalta.

− Miesten edustusjoukkueella on halukkuutta yhteistyöhön. Olisi hienoa, jos sitä pystyisi hyödyntämään ja käyttämään jollain tavalla. Iso saavutus tämä on ja hyvä, että saimme tälle kaudelle jotain positiivista. Elintärkeässä kotiottelussa JYPiä vastaan porukkaakin löysi hallille.

Joukkueen kokoonpanoissa ei suuria muutoksia liene tapahtuvan, kun uusi kausi koittaa.

− Tytöillä on edessään ainutlaatuinen tilaisuus päästä pelaamaan pääsarjassa. Moni haluaa olla osana Liiga-kiekkoilua Vaasassa. Monen kanssa olen jutellut, ja usealla mentaliteetti on, että mennään vielä kerran täysillä tekemään töitä.

− Pelaajatkin tarvitsevat uusia haasteita monen vuoden Mestis-tahkonnan jälkeen. Nyt niitä olisi kunnolla edessä, Nummi päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle