HPK - JYP
KOO - KÄR
TAP - SAI
TPS - KAL
JUK - PEL
ÄSS - IFK
OTT - CBJ 2.00
DET - MIN 2.30
CHI - COL 2.30
CGY - ANA 4.00
VGK - WPG 5.00
BUF - WSH 20.00
NYR - NJD 20.00
STL - BOS 23.00

Sportin Naiset matkaavat Ouluun hyvillä mielin

Muut Sarjat / Haastattelu
Päävalmentaja Mika Nummi
Kuva © Harri Bragge - www.hb-photography.fi -
Naisten Liiga alkaa kymmenen joukkueen voimin tänä viikonloppuna Oulussa. Avausottelussa lauantaina Sportin Naiset kohtaa KalPan ja heti seuraavana päivänä Lukon.

− Vähän jännittää, mutta ihan positiivisilla ajatuksilla. Homma on kehittynyt ja mennyt eteenpäin oikeaan suuntaan. Viikonloppuna näemme kokonaisuudessaan, missä pitää parantaa ja mikä toimii hyvin. Tosipelit ovat kuitenkin aina vähän erilaisia kuin harjoituspelit, päävalmentaja Mika Nummi kommentoi ensivaikutelmia.

Sportin Naiset kohtaa lauantaina avausottelussa KalPan ja seuraavana päivänä Lukon. Tavoite koko kaudelle on kristallinkirkas. 

− Aluksi ajattelisi, että KalPa on meitä edellä, joten siitä tulee kova vastus heti alkuun. Lukko puolestaan tulee olemaan viime vuoden perusteella yksi päävastustajistamme. He tulevat myös taistelemaan sarjapaikasta,

− Laitoimme joukkueen kanssa tavoitteeksi pitää sarjapaikka ilman karsintoja. Lukko lienee samoilla asetelmilla kanssamme, avarti Nummi.

Maalivahtiosasto enemmän kuin kunnossa

Nella Jokisen ja Melisa Mörösen lisäksi Sportin Naiset sai erinomaisen vahvistuksen veskaripuolelle, kun Kuortaneen joukkueessa kolme kautta kiekkoja torjunut Tiia Pajarinen saapuu Vaasaan.

− Pajarinen on kokenut Liiga-veskari, jolta Nella saa hyvää oppia. Saa varmasti kehitystä Pajarisesta ja näkee miten asiat tehdään kaukalon ulkopuolella. Se on varmasti suurin asia. Maalivahdeissa olemme lähes Liigan kärjessä, Nummi analysoi ja kertoo viime kausien vaikeuksista,

− Kenet tahansa voi heittää huoletta maaliin. Viime kausina suurin ongelmamme on ollut se, ettei ole ollut maalivahteja. Nyt olisi ollut enemmän kuin tarpeeksi tarjolla. Näissä kolmessa katsoimme olevan tarpeeksi sekoitusta.

Liiga-paikan säilyminen ei jää veskareista kiinni. Kuvassa Nella Jokinen.
Kuva © Harri Bragge - www.hb-photography.fi-

Puolustus on pelaajakannalta hyvällä mallilla, mutta hyökkäyspää kaipaa vielä Nummen mukaan puhdasta maalintekijää.

− Maalintekemisen kanssa voi olla meillä aluksi ongelmia. Kaikilla joukkeilla on kuitenkin Mestikseen verrattuna maalivahtipeli kovempaa. Ei meillä huonokaan hyökkäys ole, mutta paikoista pitää tehdä. Joudumme varmaan puolustamaan muita vuosia enemmän, joten tilaisuudet on käytettävä hyödyksi.

− Luotetaan omaan puolustuspelaamiseen ja maalivahteihin. Siitä on ainakin hyvä lähteä rakentamaan hyökkäystä kohden. Meidän hyökkäysmateriaalilla on kuitenkin tässä vaiheessa turha lähteä mihinkään maalintekokilpailuun.

Viime kausina osaamisellaan ihastuttanut Noora Mylläri on tervehtymässä pelikuntoon pitkästä toipumisesta ja on ollut jo joukkueen mukana harjoitusotteluissa.

− Hän pelasi ensimmäisen harjoitusottelunsa Turussa. Hänestä on iso apu, kun pelisilmä on noin hyvää tasoa. Hän tulee olemaan täysikuntoisena entistä suuremmassa roolissa. Otamme kuitenkin rauhassa hänen kanssaan, ettei mene homma läskiksi jo alkumetreillä, Nummi päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle