Siikonen vaatimattomana Pelicansin kauden ensimmäisestä KalPa-voitosta: "Saatiin yksi elämä lisää"

LIIGA / Haastattelu
Nuorten maailmanmestari Miska Siikonen pelasi sunnuntaina Liiga-uransa ensimmäisen pudotuspeliottelun.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Uransa ensimmäisiä pudotuspelejä aikuisten tasolla pelaava Miska Siikonen kertoi ottelun päätyttyä Jatkoajalle mietteitään kauden ensimmäisestä KalPa-voitosta ja erosta runkosarja- ja pudotuspeliotteluiden välillä.

Pelicans onnistui nappaamaan sunnuntaina vihdoin kauden ensimmäisen voittonsa KalPasta. Nelosketjun keskellä uurastanut Miska Siikonen ei antanut voitolla sen suurempaa symbolista painoarvoa.

− Eipä voitolla muuta merkitystä ollut, kuin että saatiin sarja tasoihin. Tiistaina taas uusi matsi, ja nyt saatiin yksi elämä lisää.

Nuori lahtelaissentteri pelasi uransa ensimmäisen pudotuspelikamppailun Liiga-tasolla ja nautti pudotuspelitunnelmasta. Runkosarjapelejä Siikonen ei kokenut juurikaan erilaisiksi kuin pudotuspelejä.

− Ei siinä ollut sen kummempaa. Ihan samanlaista lätkää. Itse tykkään pelata kovia pelejä, se on tosi siistiä, Siikonen totesi viitaten sunnuntaina otteluun, jossa tuomarilinja ei ollut läheskään yhtä herkässä kuin lauantaina Kuopiossa.

MM-kisakokemuksesta apua pudotuspeleihin lähtiessä

Siikonen koki, että vuodenvaihteessa saatu kokemus kovista peleistä nuorten MM-kisoissa oli avuksi hypätessä kaukaloon ensimmäiseen pudotuspeliotteluun.

− Varmasti siitä oli apua. Siellä oli monia tosi kovia kamppailuja. Hienoa oli tänään taas pelata.

Joukkueet kohtaavat viimeisen kerran tiistaina Kuopiossa ratkaisevassa ottelussa. Pelicansin taktiikasta voiton suhteen nelosketjun sentteri oli hyvin diplomaattinen.

− Ihan omilla eväillä lähdetään. Vielä pitää pystyä parantamaan, että saadaan homma kotiin sieltä. Tänään ei oltu vielä ihan parhaimmillamme.

» Lähetä palautetta toimitukselle