Selin: "Ensimmäistä kertaa valmentajaa kutsutaan neroksi"

LIIGA / Haastattelu
Selin luotsasi joukkueensa voittoon kuudennessa välierässä.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Kärppien ja HIFK:n välieräsarja ratkeaa vasta seitsemännessä ottelussa. Kummankin joukkueen valmentajalla oli selvät sävelet siitä, missä vaiheessa heidän joukkueensa oli heikoimmillaan kuudennessa ottelussa.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner oli tappiosta huolimatta rauhallinen, sillä ottelusarjassa Kärpillä on edelleen kotietu.

− Ennen kauden alkua jos olisi kysytty, otatteko vastaan välierien seiskapelin kotona HIFK:ta vastaan, oltaisiin kaikki nostettu käsi innolla pystyyn. Meillä on hyvä fiilis pelata oman kotiyleisön edessä ratkaiseva peli.

− Tietysti kun oli mahdollisuus päästä yhdellä laukauksella finaaliin, tappio tuntuu pahalta.

Manner osaa arvostaa takaiskujakin osana urheilua.

− Tämä kuitenkin tekee urheilusta hienoa. Viidennessä pelissä me saimme kokea urheilun hienoa puolta ja nyt koimme tappion.

Vaikka ottelu ratkesikin vasta jatkoajalla, Manner näki ison osan kuudennen pelin ratkaisua ottelun alussa, joka johdatti kotijoukkue HIFK:n 2-0-johtoon.

− HIFK tuli todella vahvasti pelin alkuun, ja kesti aikansa, ennen kuin osasimme vastata siihen työmäärään, mitä he tekivät. Sitä myöten pelikin alkoi kääntymään meidän suuntaan.

Kärpille positiivisia asioita olivat kärkimiesten onnistumiset. Runkosarjan parhaana palkittu Julius Junttila teki kaksi osumaa ja maalipörssin voittanut Charles Bertrand yhden.

− Oli vain ajan kysymys, milloin he pääsevät sinuiksi omien ja suuren yleisön odotuksien kanssa.

Selin käytti aikalisänsä hyvässä paikassa

Voittajajoukkue HIFK:n leirissä heikot vaiheet osuivat kolmanteen erään.

− Olimme kusessa siinä, ei siitä kahta sanaa. Emme meinanneet päästä omista mitenkään pois. Sitten vain kummallinen juttu, että 3-3-tasoituksen jälkeen alivoimalla alkoi taas jalka löytyä.

− Tämä on niin paljon menttaalipuolesta kiinni.

Aikaisemmin HIFK oli ollut vaikeuksissa toisen erän alussa. Siinä vaiheessa Selin käytti aikalisän, ja vain 14 sekuntia myöhemmin kotijoukkue onnistui maalinteossa.

− Siinä oli elementtejä, että olimme omissa koko ajan. Ei se valmentajan neroutta kuitenkaan ollut. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun joku kutsuu valmentajaa neroksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle