Seiskapelin ratkaisumaalin tehnyt Kristian Vesalainen − "Jonkunhan se maali oli tehtävä"

LIIGA / Haastattelu
Kristian Vesalainen väänsi kasvattajaseuransa nurin Raksilan seiskapelissä.
Kuva © Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net
Loppukaudeksi HPK:sta Oulun Kärppiin siirtynyt Kristian Vesalainen on noussut yhdeksi Kärppien pudotuspelikevään tärkeimmistä pelaajista. Ykkösketjun laidassa pelannut HIFK:n kasvatti teki Raksilassa välieräsarjan ratkaisumaalin. Pelin jälkeen oli luvassa muun muassa rentoutumista Fortnite-pelin parissa.

Kristian Vesalainen kuvaili seiskapelin jälkeen Kärppien ja HIFK välistä tiukkaa välieräsarjaa. Katsojille viihdyttävä ja jännittävä sarja oli Vesalaisen mukaan samaa myös pelaajille.

− Mikään ei tullut helpolla tässä sarjassa. Molemmat joukkueet painostivat lujaa ja pelit olivat tiukkoja. Tällaisissa peleissä pitääkin olla molemmilla sata lasissa. Se on kivannäköistä lätkää ja sitä on kiva pelata. Teimme meidän omaa juttua ja se oli varmaan se isoin asia voiton kannalta.

HIFK:ta puraisi tällä kertaa oma kasvatti, sillä Vesalainen pelasi juniorivuotensa HIFK:ssa. Tämän jälkeen pelikokemusta on karttunut myös Frölundasta ja HPK:sta, eikä nuori mies nähnyt tilanteessa mitään ihmeellistä.

− Kyllä se vähän hymyilyttää, mutta jonkunhan se maali oli tehtävä. Ei se sen kummempaa ole. Ajattelin vain, että nyt on hyvä poikittaissyöttö. Etukulma oli auki, kun nopeasti lauoin.

Vesalainen nauttii Oulusta ja harvinaislaatuisesta mahdollisuudesta

Kärppiin loppukaudeksi siirtyminen on ollut Vesalaisen mukaan hyvä kokemus. Superlupauksella on nyt myös mahdollisuus ottaa Liigan mestaruus ennen urallaan eteenpäin siirtymistä.

− Totta kai se on hieno tunne päästä pelaamaan näitä pelejä, sillä vain harvat pääsevät. Tämä on parasta aikaa pelata kiekkoa ja odotan todella innokkaasti finaaleja. Olen viihtynyt todella hyvin Oulussa ja minut on otettu hyvin vastaan. Tänne oli helppo tulla pelaamaan.

Vesalainen oli kiitollinen myös Raksilan areenan täyttäneelle kotiyleisölle. Ensimmäistä kertaa tälle keväälle desibelit nousivat kunnollisiin pudotuspelilukemiin.

− Oli tosi hyvä fiilis pelata ja paljon oli jengiä katsomassa. Meidän fanit ovat täällä ihan huikeita, niin mikäs siinä oli pelatessa. Jatketaan samaan malliin ja tehdään kovasti duunia.

Kärppien valmennus lupasi pelaajille lyhyet vapaat jääkiekosta ennen finaalipelejä. Vesalaisen suunnitelmat lauantai-illan rentoutumiseen olivat selvät.

− Äiti ja isä olivat ainakin katsomossa ja menen niitä moikkaamaan. Sen jälkeen menen varmaan kämpille pelaamaan Fortniteä.

» Lähetä palautetta toimitukselle