Savolaisella huumorilla

MESTIS / Haastattelu
Aatu Hämäläinen kantoi alkukaudesta KooKoon kultaista kypärää
Kuva © Teemu Eirtovaara
Taitoniekka Aatu Hämäläinen kiemurtelee kuluvalla kaudella Mestiksessä, KooKoon paidassa. Laitahyökkääjä tuo näkemyksensä mukaan kouvolalaisjoukkueeseen taitoa, johtajuutta ja savolaista huumoria.

KooKoo otti Ruotsin Allsvenskanissa silloin vaikuttaneeseen Aatu Hämäläiseen yhteyttä ajoissa keväällä ja muutto Kymenlaaksoon houkutti taitolaituria heti. Päätös on osoittautunut oikeaksi, sillä mies nauttii jääkiekosta tällä hetkellä valtavasti ja on kotiutunut Kouvolaan hyvin.

 — Juujärven Juhan kanssa juteltiin puhelimessa pitkään ja tuntui siltä, että tämä on minulle juuri se oikea paikka. Olen kotiutunut hyvin. En ole nauttinut jääkiekosta näin paljoa pitkään aikaan, Hämäläinen hehkuttaa.

Kovin odotuksin kauteen lähteneeseen KooKoo-miehistöön suonenjokelaislähtöinen pelimies tuo monipuolisesti erilaista osaamista.

  Pelintekotaitoa ja jonkun näköistä johtajuutta tuon joukkueeseen ainakin omasta mielestäni. Yritän nuorempia pelaajia neuvoa joissain jutuissa ja sellaista savolaista huumoria tulee jossain välissä heitettyä.

Erot Ruotsin ja Suomen toiseksi korkeimpien sarjatasojen erot löytyvät pelirytmeistä – Mestiksessä mennään suoraviivaisesti ja kovaa, Allsvenskanissa kontrolloidummin.

  Allsvenskanissa kontrolloidaan enemmän kiekkoa ja pelit voivat olla tylsiäkin, sillä välillä kiekkoa pelataan vain kokoajan alaspäin. Täällä Mestiksessä pelit ovat paljon suoraviivaisempia.

Vuosi Ruotsissa ei välttämättä mennyt peliesitysten osalta toivotusti, sillä Sundsvallin paidassa syntyi vain maltilliset 14 tehopistettä.

Helppoa länsinaapurissa ei ollut myöskään parisuhteen kannalta. Naisystävä asui Suomessa ja mies itse Ruotsissa, eikä Hämäläinen nähnyt aluksi naisystäväänsä kolmeen kuukauteen. Savolais-lähtöinen Hämäläinen löysi kuitenkin väliaikaisen ratkaisun vaikeaan pulmaan.

  Heinäkuun lopulla lähdin Ruotsiin ja lokakuun alussa nähtiin vasta ensimmäisen kerran. Aika paljon Skypessä tuli sitten juteltua.

Kiitettävä alkukausi

Hämäläisen kausi on lähtenyt käyntiin kiitettävästi. Tehoja on kertynyt yhdeksässä ottelussa kuusi (2+4) ja mies kantoi hetken aikaa myös joukkueensa kultakypärää, kunnes Jan-Mikael Juutilainen ryösti kiiltävän kuupan itselleen. Aiemmin SM-liigaakin KalPan, TPS:n ja HPK:n väreissä pelannut numero-11 löytää varsin tehokkaalle alkukaudelle pari hyvää syytä.

  Kesällä tuli reenattua hyvin ja totta kai sekin on vaikuttanut, että on saanut paljon pelata - pitääkin tehdä pisteitä. Kyllä minä näkisin kesähommien vaikuttaneen, sillä tuntuu että luistinkin liikkuu paremmin.

  Valmennuksesta olen tyytyväinen kyllä. Vaatimustaso on kohdillaan niin kuin pitääkin, varsinkin kun nuoria pelaajia on paljon.

Hämäläinen ei ole vielä ehtinyt miettiä tulevaisuuden suunnitelmia. SM-liiga tietysti on kova vaihtoehto, mutta miehellä on keskittyminen tällä hetkellä vain ja ainoastaan KooKoossa. Tai mistäpä sitä ikinä tietää, vaikka mies pääsisikin pelaamaan joskus SM-liigaa oranssimustassa pelipaidassa.

  Onhan SM-liiga tavoite tietysti jossain vaiheessa, mutta pitää onnistua hyvin nyt täällä. En minä sitä sen pidemmälle ole ehtinyt miettiä. KooKoo-paidassa mennään tällä hetkellä ja täysillä, kertoo Hämäläinen vilpittömästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle