Sakari Manninen päätti pelata itsensä huipulle – nyt työn hedelmää korjataan Jokereiden ykkösnyrkissä

KHL / Haastattelu
Sakari Mannisen aiemmat kaudet Liigassa ja Ruotsissa ovat osoittaneet, että hyökkääjältä on lupa odottaa kovaa pistetehtailua myös ensimmäisellä KHL-kaudella.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Pohjoisen kiekkokoulun läpikäynyt Sakari Manninen olisi voinut tyytyä kiekkoilemaan Liigan keskitasolla. Kova työ ja sinnikäs asenne siivittivät hyökkääjän kuitenkin pykälää pidemmälle aina KHL:n kirkkaisiin valoihin asti.

Sakari Manninen on noussut nopeassa tahdissa Liigan tähdestä kansainväliseksi huippupelaajaksi. Tie Kärppien juniorijoukkueista Jokereiden ykkösnyrkkiin on ollut kuitenkin kaikkea muuta kuin yksioikoinen. Juniorisarjoissa huipputehoja iskeneelle Manniselle hissi Liigan ja Mestiksen välillä tulikin ammattilaisuran alkupuolella tutuksi. Kovalla työllä ja sinnikkäällä asenteella Mannisen kuitenkin onnistui raivata tiensä aina ruplaliigaan asti.

- Näin jälkeenpäin ajatellen aika positiivinen fiilis jäänyt omasta urakehityksestä. Liigauran alkupuolella käytiin välillä Mestiksessä vääntämässä, ja joskus oltiin ihan lainallakin siellä. Sieltä haettiin peliaikaa ja koitettiin siinä samalla kovasti kehittyä. Tiesin, että jos on sinnikäs ja tekee töitä kovasti, niin jossain vaiheessa se työ alkaa tuottamaan sitä hedelmää.

Jokereissa Mannisella on mahdollisuus ottaa jälleen yksi iso harppaus eteenpäin omalla urallaan. Vikkelälle hyökkääjälle onkin ehditty jo asettamaan Eeli Tolvasen jättämää maalitehtailijan viittaa selkään. Näytönpaikka Manniselle on ainakin hyvin pedattu, sillä mahdollisuus maalien upottamiseen Peter Reginin ja Steve Moseksen rinnalla ei ole KHL:n huonoimmasta päästä.

- Hieno on ollut kyllä pelata kovien kavereiden rinnalla, ja aika hyvin meillä on lähtenyt peli rullaamaan. Pientä parantamista toki on vielä ihan pikkuasioissa, jotta saadaan yhteispeliä entistä paremmaksi. Pidetään peli simppelinä, niin hyvin kulkee.

Mannisen aiemmat kaudet Liigassa ja Ruotsissa ovat osoittaneet, että hyökkääjällä on kaikki mahdollisuudet tehtailla paljon pisteitä jo ensimmäisellä KHL-kaudellaan. Omalle pelaamiselleen hyökkääjä ei kuitenkaan ole asettanut sen kummempia tavoitteita.

- En ole asettanut mitään tavoitteita. Mennään peli kerrallaan ja keskitytään olennaiseen.

Tiedossa kuitenkin on, että nopeajalkaiselle Manniselle KHL:n tempo sopii erinomaisesti. Aiempi kausi Ruotsissa totutti kiiturin vauhdikkaaseen peliin, joten KHL:n vauhti ei tullut pelaajalle yllätyksenä.

- Ruotsissa pelin tempo oli kovaa, ja siellä ehtikin hyvin tottumaan kovavauhtiseen pelaamiseen. KHL:n vauhti on tuntunut itselleni kyllä oikein hyvältä, ainakin näin parin ensimmäisen pelin perusteella.

Jokerit ykkösvaihtoehto pelipaikaksi

Kovat meriitit keränneelle hyökkääjälle ottajia olisi ollut muuallakin. Selvä ykkösvaihtoehto löytyi lopulta Helsingistä, maajoukkueesta tutun päävalmentajan alaisuudesta.

- Oli siinä ovia auki pariin muuhunkin paikkaan, mutta Jokerit oli lopulta selvä ykkösvaihtoehto. Maajoukkuekavereilta sain paljon positiivista infoa Jokereista, niin se entisestään helpotti sitä päätöstä. Hyvä seura ja hienot puitteet, niin kyllä se jäi päällimmäisenä mieleen.

Maailman toiseksi kovimman liigan pelaaminen kotimaasta käsin on kansainvälisen tason kiekkoilijalle mahdollisuus, josta on vaikea kieltäytyä. Myös Manninen arvostaa tämän mahdollisuuden korkealle.

- Onhan se huippua, että kotimaassa pääsee pelaamaan KHL:ää. Kaiken lisäksi meillä on varmasti yksi KHL:n parhaista joukkueista ja parhaista organisaatioista, niin kyllähän täällä on hieno olla ja pelata.

» Lähetä palautetta toimitukselle