Ruuttu: "Haluan näyttää, että pärjään tässä sarjassa"

LIIGA / Haastattelu
Alexander Ruuttu palasi innolla takaisin Liigaan. Voitto Ilveksestä tuntui erityisen hyvältä.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Alexander Ruuttu siirtyi täksi kaudeksi KalPaan Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen. Nyt hyökkääjä tahtoo näyttää, että pystyy pelaamaan Liigassa.

Ilveksessä pelatessaan Alexander Ruutulta odotettiin läpimurtoa ennen kausien alkua. Varsinkin toissakausi meni kuitenkin pipariksi, kun Ilveksessä pelatuissa 16 pelissä kertyi vain yksi syöttöpiste. Samalla kaudella Ruuttu pelasi myös kahdeksan ottelua LeKissä ja loppukauden TPS:ssä.

− Edellinen kausi, jonka pelasin Liigassa, meni ihan penkin alle, mutta sille ei voi mitään. Siinä oli monta tekijää ja se on mennyttä. Nyt on hyvä mahdollisuus näyttää taas, mihin pystyy, Ruuttu sanoo.

Viime kauden Ruuttu kiekkoili Allsvenskanissa Tingsryds AIF:n paidassa. Kauden aikana syntyi 15 maalia ja 9 syöttöpistettä, eli puoli pistettä ottelua kohden.

− Sain hyvän startin Ruotsissa viime vuonna ja halusin nyt näyttää, että pystyn pelaamaan tässä sarjassa.

Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla vietetty vuosi teki hyvää. Allsvenskan oli Ruutulle mieluinen paikka.

− Se sarja oli aika vauhdikas. Siellä on vielä enemmän nuoria pelaajia, joten siellä käy useammin niin, että lyödään aivot narikkaan ja vain mennään. Täällä peli on vähän fiksumpaa siinä mielessä.

Joukkueessaan Ruutulla oli myös toinen rooli hyvän ruotsin kielen taidon ansiosta.

− Toimin joukkueen tulkkina meidän jenkeille. Siellä ei oikein osattu englantia, Ruuttu naurahtaa.

Kuopioon uudet eväät taskussa

Vaikka Ruotsissa pelaaminen olikin Ruutun mielestä hauskaa, oli hänestä myös mukavaa palata kotiin.

− Kuopio nyt ei ole ihan koti, mutta tuntuu jo aika kotoisalta. Minut on otettu hyvin vastaan ja asiaa tietysti auttaa, kun olemme voittaneet pelejä.

Viime kaudesta tarttui Ruutulle paljon mukaan.

− Olin siellä kiekollisessa ja ratkaisevassa roolissa, joten totuin siihen.

Toistaiseksi KalPassa rooli on ollut hieman erilainen, sillä Ruuttu on pelannut nelosketjun laiturina.

− Olen tyytyväinen rooliini. Se on ihan itsestä kiinni, paljonko peliaikaa tulee.

− KalPassa saa yrittää, eikä tarvitse pelätä virheitä. Se on hyvä juttu.

Palaaminen vanhaan kotihalliin herätti Ruutussa erityisiä tuntemuksia. Entinen Ilves-peluri oli erityisen tyytyväinen lauantai-iltana irronneeseen voittoon.

− Halusin, että voitamme tämän pelin. Minulla oli pieni extralatautuminen tähän peliin.

Ilves käänsi kolmannessa erässä maalin takaa-ajoasemansa yhden maalin johtoasemaan. KalPa tuli kuitenkin rinnalle reilut kolme minuuttia ennen ottelun loppua Jaakko Rissasen maalilla. Kolme pistettä ratkesi KalPan hyväksi vain 13 sekuntia ennen päätössummeria, kun Balazs Sebok vei kuopiolaiset johtoon.

− Voitto olisi tuntunut varmaan vielä paremmalta, jos olisimme vain pystyneet sulkemaan pelin jo kolmannen erän alussa. Mutta tämä oli huikea nousu meiltä.

KalPa on aloittanut kautensa vahvasti. Ainoa tappio on tullut vieraspelissä Jukureita vastaan. Ruuttu kokee, että joukkue voi kehittyä kauden aikana vielä rutkasti.

− Meillä on nuori ja vauhdikas joukkue. Pitää muistaa, että kausi on vielä alussa, mennään vain päivä kerrallaan eteenpäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle