Rukajärvi: "Kaikki on itsestä kiinni"

MESTIS / Haastattelu
Jarno Pikkarainen ja Jukurit ovat Rukajärvelle uusia tuttavuuksia.
Kuva © Teemu Eirtovaara
Nuori puolustajalupaus Roni Rukajärvi tarttui viime kauden päätteeksi Mikkelin Jukureiden tarjoamaan sopimukseen. Alkava kausi on hänen ensimmäisensä miesten sarjatasolla. Mikkelissä odotetaankin hänen tuovan roimasti kiekollista osaamista puolustuspäähän.

Roni Rukajärvelle itselle päätös Mikkeliin siirtymisestä oli helppo.

- Itselläni oli keväällä tavoitteena että tulevalla kaudella haluan pelata miesten pelejä ja kehittää sitä kautta omaa pelaamistani paremmaksi. Jukureista olin kuullut aiemmin sen että päivittäinen tekeminen on hyvällä tasolla ja organisaatio on ammattimainen, joten päätös syntyi helposti, Rukajärvi kertoo.

Alkukesän Rukajärvi harjoitteli itsenäisesti kotimaisemissaan Oulussa. Omatoimisen jakson päätyttyä hän liittyi Jukureiden joukkueharjoitteluun mukaan heinäkuun lopulla. Harjoittelumetodit eivät varsinaisesti aiempien joukkueiden välillä eroa, mutta positiivisiakin yllätyksiä on löytynyt.

- Mikkelissä erityisesti on erilaista jumppaamista ja lihasten huoltamista enemmän. Pelaajan kannalta se on hyvä asia että pysyy paikat paremmin kunnossa. Punttiharjoittelut ovat melko samanlaisia joka puolella.

Ensimmäistä kautta miesten sarjatasolla aloittava Rukajärvi kertoo omiksi vahvuuksikseen kiekolliset taidot sekä pelin lukemisen. Mies tiedostaa myös omat kehitystä kaipaavat osa-alueensa.

- Luistelua täytyy parantaa alkavalla kaudella. Fyysiseltä puolelta voimaa ja vääntöä täytyy löytyä lisää, jotta saadaan laitettua äijää seinälle, Rukajärvi linjaa.

"Vastuu on ansaittava"

Kenellekään ei varmasti ole yllätys, että Jukurit pyrkii tulevalla kaudella kohti kirkkainta mitalia. Rukajärvi yhtyy tähän tavoitteeseen.

- Totta kai tavoite on mennä päätyyn asti. Varmasti kaikilla se on sama. Henkilökohtaisella tasolla tavoitteeni Mestiksessä on vakiinnuttaa pelipaikka joukkueessa ja saada sitä kautta vastuuta lisää muun muassa ylivoimalla. Kaikki on kuitenkin itsestä kiinni, joten sen suuremmin mistään roolista ei olla keskusteltu. Paikka täytyy itse ansaita.

Jukureiden harjoituskausi meni otteluiden osalta hyvin, sillä viisi ottelua seitsemästä päättyi Jukureiden voittoon. Rukajärvi on tyytyväinen omaan panokseen näissä otteluissa.

- Kokonaisuudessaan on mennyt hyvin ja olen tyytyväinen omiin otteisiin harjoituspeleissä. Ahosen Ronyn kanssa olen pääasiassa pelannut ja siinä toivottavasti alkaa kausikin tällä viikolla.

Rukajärvelle on kertynyt runsaasti edustuksia myös nuorten maajoukkueen otteluissa. Tuleva kausi on hänen viimeinen junioripelaajana. Arvokisoissa miehelle ei ole vielä maajoukkue-edustuksia kertynyt, mutta tämä asia on tarkoitus korjata pikimmiten.

- Yksi tavoitteistani on että pelaan alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa tänä vuonna.

Rukajärvellä on selkeät tavoitteet omalle uralleen ja hän tietää mitä hän joutuu tekemään niiden eteen. Missä mies näkee itsensä kolmen vuoden päästä? Vastaus tulee ytimekkäästi ja hetkeäkään epäröimättä.

- SM-liigassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle