Roope Hintz uskoo HIFK:n kykyyn nostaa tasoaan pudotuspeleissä

LIIGA / Haastattelu
Roope Hintz Liigan Playoffs-tilaisuudessa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin IFK:n Roope Hintz kertoi Jatkoajalle sunnuntaina Liigan Playoffs-tilaisuudessa mietteitään tulevista pudotuspeleistä ja kertoi mestaruuden olevan täysin mahdollinen helsinkiläisjoukkueelle, jonka kausi ei ole mennyt ihan odotusten mukaan.

Tiistaina alkavissa neljännesfinaaleissa HIFK:n vastustajaksi asettuu TPS, joka on voittanut tällä kaudella keskinäiset ottelut kolme kertaa neljästä. HIFK sijoittui runkosarjassa yhdeksänneksi, kun TPS oli toisena.

− TPS on kova vastus. Viimeksi, kun oltiin Turussa, niin ei pelattu meidän parasta peliä, Roope Hintz tuumasi tulevasta vastustajasta.

Nuori hyökkääjä näkee oman joukkueen otteiden parantuneen viime aikoina ja pelien olleen hyvää, tasaista jääkiekkoa.

− Nyt meillä on ollut viimeiset viisitoista peliä hyviä, ja pitää jatkaa sitä tuonne pudotuspeleihin, niin sitä kautta saadaan se paras irti. Kyllä mä uskon, että me vielä pystytään nostamaan tasoa tarvittaessa, ja että mennään päätyyn asti.

Viime vuoden runkosarjan voittaja ja finaaleissa Tapparalle mestaruuden hävinnyt helsinkiläisjoukkue lähti kauteen yhtenä mestaruussuosikkina, mutta kausi osoittautuikin yllättävän hankalaksi, eikä mestaruudesta taistelu olekaan itsestäänselvyys.

− Ei siihen kannata alkaa mitään tekosyitä keksimään. Kaikki on meidän omissa käsissä ja vieläkin voidaan se mestaruus ottaa. Mennään vain päivä kerrallaan eikä mietitä mestaruutta, vaan mennään täysillä loppuun asti, rennon oloinen Hintz toteaa.

Veikkausta ja normimenoa

Kahdeksan joukkuetta lähtee hakemaan paremmuusjärjestystä, jonka parhaalle on luvassa himoittu Kanada-malja sekä Suomen mestaruus. Ketkä ovat kolme parasta?

− Me ollaan, ja Tappara, ja sitten JYP, Hintz heittää turhia miettimättä.

Kevät on erityistä aikaa jääkiekkoilijalle ja pudotuspelit nostavat esiin usein yllättäviäkin pelaajia. Hintz ei osannut nimetä ketään yllättäjää, mutta kokenut pelaaja nousi esiin.

− Veikkaan, että Lennart Petrell voi olla aika kova. Sillä on kuitenkin kokemusta siitä voitostakin, niin luulen, että hän syttyy näihin peleihin.

Hintz oli suosittu nimmareiden ja yhteiskuvien kohde Liigan tapahtumassa Helsingin Jääpuistossa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Pudotuspeleihin valmistautumiseen hyökkääjällä ei ole mitään erityistä keinoa. Hintz kertoo toimivan samoin kuin tähänkin mennessä: treenaten.

− Ihan normisti reeniä. Ei tässä kannata mitään hirveästi miettiä.

Katsojille piirtyy usein mieleenpainuvia muistoja pudotuspeleistä. Myös Hintziltä löytyy lähihistoriasta mieleen painunut kevät.

− Viime vuoden finaalit ovat jääneet parhaiten mieleen, vaikka hävittiin se sitten. Varmaan se, kun ei ole tullut aiemmin finaaleissa pelattua.

Runkosarjassa Roope Hintz keräsi yhteensä 30 (19+11) tehopistettä, mikä on hänen Liiga-uransa paras tulos. Joukkueen sisäisessä pistepörssissä Hintz oli toinen Juhamatti Aaltosen jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle