Riku Pitkänen sarjapaikan säilymisestä: "Luotto oli perkeleen kova"

MESTIS / Haastattelu
Riku Pitkänen on Akatemian tärkeimpiä pelaajia.
Kuva © Timo Savela
Perjantai-iltana Jyväskylässä pelattiin isoista asioista. Häviöllä JYP-Akatemia tippuisi Suomi-sarjaan, ja voitolla he vielä pitäisivät toiveen hengissä. Hurrikaaniryhmän kannalta pahin mahdollinen tapahtui ja joukkue taipui IPK:lle lukemin 1−3. Ottelun jälkeen joukkueen kapteeni Riku Pitkänen oli silmin nähden musertunut mies.

JYP-Akatemian Mestis-taival päättyi, ainakin tältä erää tähän kauteen. Nuori hurrikaaniryhmä taipui kovan taistelun jälkeen IPK:lle lukemin 1−3. Joukkueen kapteeni Riku Pitkänen oli ottelun jälkeen musertunut mies.

− Kaikki jätimme mitä meillä oli, ei ihan vain riittänyt. Maalinteko tietysti, yhdellä maalilla noita on hankala voittaa, mies kertoi.

− Ehkä IPK oli tuon verran parempi.

Ottelun teema oli alusta kaikille selvä. Voitolla Akatemia olisi säilyttänyt mahdollisuuden Mestis-sarjapaikkaan, häviöllä joukkue tippuisi varmuudella. Vaikka kysessä oli erittäin iso ottelu ja paine oli pelaajilla kova, Pitkäsen mielestä joukkueessa oli ennen ottelu hyvä pöhinä.

− Meillä pysyi luotto ja optimismi koko kauden. Rento ja hyvä meininki oli ennen peliä vielä, olimme varmoja, että voitamme, hyökkääjä kertoi.

JYP-Akatemian kausi tähän mennessä on ollut hankala. Alkukausi oli joukkueella hyvä, mutta uuden vuoden jälkeen suunta kääntyi jyrkkään laskuun. Jyväskyläläisjoukkue kuitenkin taisteli loppuun asti runkosarjassa vielä pudotuspelipaikasta.

− Pienet ovat marginaalit, kolme viikkoa sitten tappelimme pudotuspelipaikasta ja tämmöinen jäi käteen. Rajua on, Pitkänen harmitteli.

"Pirun mukavaa on ollut"

Karsintasarja alkoi Akatemialla hyvin, kun joukkue kävi hakemassa Kajaanista vierasvoiton. Tämän jälkeen joukkueen otteissa alkoi näkymään kuitenkin epätasaisuus, ja juuri se oli yksi syistä, miksi joukkueen taival Mestiksessä päättyi.

- Kaikenlaista meille on tullut vastaan, ja kaikesta olemme porukalla selvitty. Lyötiin jäälle kaiken mitä meillä oli, mutta vähän vain jäi vajaaksi.

Läpi karsintasarjan Pitkäsen mukaan joukkueessa vallitsi hyvä ryhmähenki. 

- Kyllä, ehdottomasti vallitsi. Luotto tähän päivään oli perkeleen kova.

Akatemian Mestis-taival kesti yhteensä yhdeksän kautta. Joukkueen nimi oli ennen D-Team, mutta nimi muuttui vuonna 2011. Pitkänen on ollut menossa mukana neljä kautta.

Mies kehuikin, että matka joukkueen mukana Mestiksessä on ollut hieno.

- Paljon olen saanut tästä (matkasta). Pirun mukavaa on ollut ja olen nauttinut joka hetkestä.

− Nyt on tietenkin vähän ikävä maku suussa, mies jatkoi.

Akatemian tämän kauden ottelut eivät kuitenkaan perjantai-iltaan vielä päättyneet. Joukkue matkustaa huomenna, lauantaina, vielä Iisalmeen IPK:n vieraaksi. Akatemian kapteeni haluaa vielä, että jäisi hieman parempi maku suuhun.

- Meillä on ollut hyvä ryhmä kasassa. Kerätään sellainen tsemppi, että jää hyvä maku tästä ryhmästä. Nämä kun ovat aina ainutlaatuisia joka joukkue, Pitkänen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle