Rantanen odottaa Kanadan kaltaista vastustajaa puolivälierissä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Rantanen odottaa fyysistä taistoa.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Suomi kohtaa torstaina puolivälierässä tutun kilpailijan Yhdysvallat. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Suomi ja Yhdysvallat ovat kohdanneet 16 kertaa, joista viisi kamppailua päättyi yli yhden maalin erolla.

Kölnin ensivaikutelmat ovat olleet Mikko Rantaselle mieleisiä. Jään kunnosta Rantanen antaa myös positiivista palautetta.

− Kivan tuntuinen kaupunki. Jää tuntui hyvältä. Ainakin paremmalta kuin Pariisissa. 

Colorado Avalanchen hyökkääjä odottaa samankaltaista vastusta Yhdysvalloista, kuin Kanadasta.

− Varmaan aika samanlainen joukkue tulee vastaan. Yhtä suoraviivainen, ja pelaa hyvin omissa alueissa. Kunhan pääsemme paineen alta pois, niin pystymme auttamaan kaveria. Vastahyökkäyksiä meidän pitää kitkeä paremmin. Omille vahvuuksilla pelaaminen ja kova työnteko omat pääpointtini, Rantanen totesi.

Suomen täytyy saada isoin vaihde silmään alusta alkaen, josta Rantanen on samaa mieltä.

− Tietysti pitää. Nyt nämä "pudotuspelit" alkavat, jotka ovat kerrasta poikki. Ei saa missään vaiheessa uinahtaa, muuten on peli ohi. Pitää olla valmis kamppailemaan enemmän kuin missään meidän otteluissa aiemmin.

Suomen ylivoimapelaaminen ei ole tuottanut toivottuja tuloksia alkulohkon otteluissa. Jatkopeleissä ylivoimalla Suomen täytyy saada kiekkoa maaliin.

− Meidän pitää saada sitä yksinkertaisemmaksi, jotta saisimme enemmän laukauksia viivalta. Pitää reagoida ja lukea myös, miten vastustaja pelaa. Huomisesta on tällä hetkellä sellainen fiilis, että nyt niitä maaleja tulee. Näissä kamppailuissa niissä pitää onnistua, Rantanen linjasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle