Ramstedt ja Lukko tekivät kaikkensa − "Jokaisen täytyy tuntea olevansa tärkeä"

LIIGA / Haastattelu
Teemu Ramstedt ehti pelata niin Slovakiassa kuin Suomessakin.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Teemu Ramstedtin saapuminen Raumalle piristi Lukon otteita, mutta vire ei kantanut pudotuspelien ensimmäistä kierrosta pidemmälle. Kokenut hyökkääjä summasi päättynyttä kautta.

Kaksi ottelua KHL:ssä HC Slovan Bratislavan riveissä, sitten tauko, jonka jälkeen suuntana oli Rauman Lukko. Pelaamattomuus keskellä kautta ei ole milloinkaan tavoiteltavin tilanne pelaajalle, mutta Lukon hyökkääjä Teemu Ramstedt ei ottanut asiasta liikaa paineitakaan.

− Ei kesken kauden joukkueen matkaan saapuminen helppoa ole, mutta en kokenut sitä ongelmanakaan. Marraskuussa kuitenkin pääsin jo tänne, joten ei odottelu kestänyt liian kauan, mietti Ramstedt.

Lukko ei antanut torstain ratkaisupelissä mitään ilmaiseksi, ja jatkoerä olisi voinut kääntyä heidänkin edukseen, paikkoja oli riittävästi. Tilanne oli kuin pienoiskuva koko kaudesta: vahvasta esityksestä huolimatta ote kirposi sen verran, että vastustaja pääsi edelle.

Ylivoima pyöri jo Porin-ottelua paremmin, mutta osumat jäivät puuttumaan muutamasta huippupaikasta huolimatta.

− Tästä kaudesta jäi päällimmäisenä mieleen liiallinen ailahtelevaisuus. Hyviä jaksoja oli, mutta lopulta huonot vaiheet olivat liian pitkiä.

− Tästä sarjasta parempi meni jatkoon, mutta pudotuspeleissä usein yksi tai kaksi pomppuakin merkitsee paljon. Maalin pelejä nämä usein ovat.

Marraskuun 2017 lopussa Lukko teki Ramstedtin lisäksi toisenkin tärkeän hankinnan. Yhdysvaltalaisen Chris VandeVelden saapumisen jälkeen uudet vahvistukset laitettiin samaan ketjuun, ja tulosta alkoi syntyä. Kolmantena lenkkinä heidän kanssaan pärjäsi useampikin pelaaja, kun raumalaisnippu joutui hieman muokkaamaan koostumuksiaan osittain loukkaantumistenkin takia.

− Siinä oli sama tilanne kuin koko kauden osalta; hyvä vaihe ei kestänyt riittävän pitkään. Harmillisesti VandeVelden kausi päättyi, ja sitä ei voi tietää, mihin se olisi johtanut, jos hän olisi ollut mukana edelleen. Näitä voi vain spekuloida.

Vaikka raumalaisten runkosarjan loppupuoli oli selvästi syyskautta heikompi, joukkueen sitoutumista yhteiseen päämäärään nähtiin kuitenkin vahvoja signaaleja. Yksi kokeneiden pelaajien tehtävistä on näyttää esimerkkiä nuoremmille suorittajille.

− Yritän aina pitää kaikki jätkät mukana joukkueessa. Jokaisen täytyy iästään riippumatta tuntea olevansa yhtä tärkeä kuin kaikki muutkin.

− Meillä oli pudotuspelien ensikertalaisiakin mukana, ja hienosti nuoretkin uskalsivat pelata näitä pelejä. Tyytyväinen olen koko joukkueen taisteluun, kaikki oli pelissä, kiitteli Ramstedt.

» Lähetä palautetta toimitukselle