Puhelu aamupalapöytään toi Jukka Peltolalle olympiauutisia − "Matka ei lopu tähän"

LIIGA / Haastattelu
Jukka Peltola kokee pelilliseksi vahvuudekseen kokonaisvaltaisuuden.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Tappara-kapteeni Jukka Peltolan vakaa kehityskäyrän kasvu palkittiin valinnalla olympiajoukkueeseen. Peltolamaiseen tyyliin hän toteaa, että joukkuekaverit ovat auttaneet asiassa suuresti.

Jukka Peltola on kaudesta toiseen yksi Tapparan tärkeimmistä pelaajista. Joukkueena menestystä on tullut, ja nyt myös kapteeni itse sai ansaitsemaansa huomiota, kun Lauri Marjamäki valitsi 30-vuotiaan jokapaikanhöylän Leijonien Korean-joukkueeseen.

Peltola kuvailee olympiapaikan tuoneiksi tekijöiksi tasaista suorittamista ja periksi antamatonta meininkiä.

− Tyylini on kokonaisvaltaista pelaamista. Eiköhän sellaisia jätkiä tarvita joukkueeseen. Rooliini kuuluu varmasti alivoimaa, mutta myös tasaviisikoin täytyy tehdä tulosta. Pelkkä puolustaminen ei riitä, vaan täytyy saada myös sekoitettua vastustajan pakkaa, Peltola kertoo.

Iloisen valintahetken Peltola pääsi jakamaan siskonsa kanssa, jonka luona hän oli kyläilemässä. Leijona-valmentaja Marjamäen aamupäivän puhelu keskeytti leivän voitelun.

− Olin aamupalatouhuissa vielä, kun näin, että nyt se puhelu tulee. Se oli hieno hetki, sillä sitä puhelua oli tullut odotettua, Peltola kuvailee.

Marjamäen kanssa keskittyminen suunnattiin nopeasti kohti Aasian-reissua.

− Emme jääneet enempää kelluttelemaan, vaan puhuimme ihan asiaa pelistä ja joukkueen dynamiikasta, Peltola kertoo.

Vielä ei olla tavoitteessa

Peltolan mukaan pelkkä olympiakoneen lippu itsessään ei saa häntä vielä juhlimaan antaumuksella.

− Tavoitteenani ei ole ollut missään vaiheessa pelkästään päästä olympialaisiin, vaan myös pelata hyvin siellä. Matka ei tosiaan lopu tähän, vaan nyt täytyy tehdä töitä sen eteen, että pystymme joukkueena pelaamaan hyvin siellä, hän tarkentaa.

Seurajoukkueessa Peltolan olympiavalintaan suhtauduttiin riemulla. Tapparasta Pyeongchangiin matkaa myös puolustaja Mikko Lehtonen.

− Jätkät onnittelivat kovasti, mutta itse hain heille munkit kiitokseksi. Onhan se tietysti joukkuekavereiden ansiota, että olen pystynyt hyviä pelejä pelaamaan, Peltola kiittelee porkkanapöksyisiä tovereitaan.

Peltolan mukaan Suomella on täysi mahdollisuus napata maan historian ensimmäinen jääkiekon olympiakulta. Vastus on kova, mutta Leijonia vuosikymmenet kantanut sapluuna valaa uskoa menestykseen.

− Eivätköhän kaikki haaveile vain voittamisesta, johon meillä on täysi mahdollisuus. Meillä täytyy olla työteliäs ja yhtenäinen joukkue, jolloin pystymme kaatamaan ihan kenet vaan, Peltola toteaa.

Omaa olympialaisten unelmahetkeään Peltola ei lähde haihattelemaan. Tappara-kapteenin puheissa korostuu vain joukkueen menestys. Omien renkaiden pumppaaminen ei selkeästi maistu, mutta maanittelun jälkeen yksi mainitsemisen arvoinen hetki löytyy.

− Kaikkihan unelmoivat pikkupoikana jonkun tärkeän maalin tekemisestä, Peltola päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle