Porseland paluustaan Hämeenlinnaan: "Tuttuja tyttöjä oli tiskin takana"

LIIGA / Haastattelu
Mathias Porselandin vahvuus on kiekollisessa pelissä.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Mathias Porseland teki paluun HPK:n väreihin oltuaan pelaamatta alkukauden ajan. Totuttelu Liigan vauhtiin ottaa oman aikansa, mutta puolustaja uskoo auttavansa joukkueensa voittojen tielle.

Mathias Porselandin odotettiin tuovan vahvuutta HPK:n puolustuspään kiekolliseen pelaamiseen. Päävalmentaja Antti Pennasen mukaan Porseland on vastannut hänelle asetettuja odotuksia. Vasta neljä ottelua HPK:n paidassa tällä kaudella pelannut puolustaja ei ole vielä päässyt voittojen makuun paluunsa jälkeen.

− Aloitimme ottelun ihan hyvin ja lauoimme kiekkoa ahkerasti ensimmäisestä erästä alkaen. Tietysti oli hienoa, että saimme tehtyä maalin, mutta valitettavasti Tappara tasoitti välittömästi sen jälkeen. Pelasimme paremmin tänään kuin aikaisemmin SaiPaa vastaan, mutta se ei riittänyt kolmeen pisteeseen, Porseland kommentoi illan ottelua.

Joukkue on muuttunut melkoisesti siitä kun Porseland pelasi edellisen kerran HPK:n paidassa.

− Täällä ei ole kuin yksi tai kaksi pelaajaa jäljellä siitä kokoonpanosta, missä pelasin aikaisemmin. Muutama tutun näköinen tyttö oli vielä töissä ravintolan puolella. Joukkueenjohto ja valmennus ovat muuttuneet.

HPK:n pelityyli sopii hyvin liikkuvalle puolustajalle

− Joukkueen pelityylissä on paljon vauhtia ja siinä suositaan kiekollista peliä. Kiekollinen pelityyli sopii hyvin minulle. KHL:ssä pelataan aika paljon samalla tyylillä kun täällä, joten mukaan pääseminen ei varmasti ole vaikeata, KHL:ssä kolme kautta tahkonnut puolustaja analysoi.

− Tämä on minulle tosin vasta neljäs ottelu tällä kaudella, mutta olen ollut koko ajan jäällä ja harjoitellut ahkerasti. Hetken aikaa menee tietysti totutellessa joukkueen rytmiin.

− Toivon, että pystyn auttamaan joukkuetta syöttöpelissä ja kiekon hyökkäysalueelle saattamisessa. Valitettavasti en ole vielä onnistunut toivomallani tavalla, mutta lauantaina on taas uusi mahdollisuus.

Porseland teki edellisillä HPK-kausillaan 2010-12 lähes 30 tehopistettä kaudessa ja tavoite on päästä tällä kaudella samaan tekemiseen.

− Tietysti olisi mukava saada pisteitä ja sen kautta auttaa joukkuetta voittamaan otteluita. Puolustajana minun roolini on tietysti yrittää pitää oman maalin verkko puhtaana, mutta nopeudella hyökkäyspelissä yritän saada myös tulosta aikaiseksi, totesi Porseland toiveistaan joukkueen hyväksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle