Poikapainiin yltynyt Tuppurainen iloitsi Perrinin rajapyykin saavutusta: "Huikea äijä"

LIIGA / Haastattelu
Jani Tuppurainen pelaa jälleen Eric Perrinin ketjukaverina.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
JYP ja KalPa väänsivät tasaisen ja värikkään ottelun, josta JYP nappasi kaksi pistettä. Väännöissä esiin nousi Jani Tuppurainen, joka myös kommentoi Eric Perrinin rajapyykin ylitystä.

Eric Perrin saalisti uransa 499 tehopisteen liiga-avauksessa HIFK:ta vastaan. Tuon jälkeen rajapyykin saavutusta on seurattu kuumeisesti. Rajapyykki ylittyi kuusi päivää myöhemmin, kun kanadalaishyökkääjä vapautti Juha-Pekka Hytösen läpiajoon puolen kentän mittaisella syötöllä.

Syöttöpisteellään Perrin nousi ensimmäiseksi ulkomaalaispelaajaksi, joka on tehnyt liigassa 500 tehopistettä.

− Tuskin asia hirveästi hänelle tällä hetkellä merkitsee. Tulevaisuudessa pystyy miettimään, mitä on lajille antanut ja mitä siltä on saanut, Jani Tuppurainen avaa.

Pienen hiljaisen hymyn jälkeen huulilta irtoaa naurava kehu.

− Huikea äijä!

Tuppurainen itse nousi ottelussa näkyvään rooliin päätöserässä, kun tunnelma nousi käsinkosketeltavaksi. Kahakointeihin muun muassa Eetu Luostarisen ja Ari Gröndahlin kanssa yltynyt hyökkääjä nautti olostaan kuumassa kamppailussa.

− Nämä ovat hyviä kiekkopelejä. Ukkoa lensi rehdisti seinälle puolin ja toisin, hyökkääjä hehkuttaa.

JYP johti ottelua päätöserässä, mutta kolmen pisteen potti lipesi jäähyilyyn. Kaksi pistettä irtosi voittolaukauskilpailun kautta, jossa onnistuivat juhlakalu Perrin ja toinen ulkomaalaisvahvistus David Tomasek.

Yksi iso asia JYPin kannalta oli ylivoimamaalien syntyminen. Kokeneen ylivoimaviisikon pelaaminen on ollut melko nihkeää, ja kaksi onnistumista tuovat kaivattua itseluottamusta.

− Ilahduttava asia, että teimme maaleja niistä tilanteista, joita oli ennalta KalPasta katsottu, Tuppurainen myhäilee.

» Lähetä palautetta toimitukselle