Plihal: "En ota taka-askelia"

LIIGA / Haastattelu
Tomas Plihal on yksi Tapparan runkopelaajia.
Kuva © Jarno Hietanen
Tšekkihyökkääjä Tomas Plihal siirtyi epäonnistuneen Kärpät-kauden jälkeen täksi kaudeksi Tapparaan. TPS:ssä Liiga-uransa ensimmäisillä kausilla hyvin pisteitä tehnyt Plihal on Tapparassa profiloitunut puolustavaksi keskushyökkääjäksi ja niin sanotun likaisen työn tekijäksi.

Kolmessa ensimmäisessä pudotuspeliottelussa Pelicansia vastaan Tomas Plihalin pistetaulukkoon on kertynyt jo kaksi syöttöpistettä - puolet siitä määrästä, jonka Plihal iski koko runkosarjan aikana.

− En koe olevani erityisesti isojen pelien tai pudotuspelien mies. Jos haluamme voittaa, kaikkien pitää nostaa tasoaan pudotuspeleissä ja pelata kovemmin, ja itse ainakin teen niin, Plihal kertoi.

Jo TPS-aikoinaan suhteellisen paljon jäähyjä kerännyt Plihal on Pelicans-sarjassakin ollut monessa mukana, ja usein pienen käsikähmän sattuessa numero 39 on kasassa mukana.

− Tämä on pudotuspelikiekkoa. Sitä pelataan aina vähän kovempaa kuin runkosarjassa, eikä tämä peli tehnyt poikkeusta. En erityisesti hae nahinoita, mutta en ota myöskään taka-askelia, jos voin tehdä jotain joukkueen eteen.

Maanantain Pelicans-ottelun lopulla tunteet kuumenivat enemmänkin, ja vain linjatuomarien väliintulo esti hanskojen lentämisen jäähän. Plihalin mukaan asetelmia tulevia pelejä varten ei kuitenkaan haettu.

− Emme me siinä lopussa mitään asetelmia hakeneet. Jokainen ottelu pitää pelata loppuun asti täysillä, sillä jos lopettaa 59 minuutin jälkeen, ei koskaan tiedä mitä tapahtuu.

Plihal pelasi maanantaina kokoonpanoon nostetun Henrik Haapalan kanssa, joka iskikin Tapparan 2-0-voitto-osuman tšekkisentterin syötöstä.

− Henrik on todella hyvä ja lupaava pelaaja. Pelasimme jonkun verran yhdessä jo runkosarjassa, ja tiedämme aika hyvin mitä toinen tekee jäällä.

Tappara johtaa Pelicansia nyt voitoin 2-1. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat keskiviikkona Lahdessa. Plihal ei kuitenkaan halunnut liiemmin spekuloida tai ennakoida tulevia koitoksia.

− En halua alkaa spekuloida seuraavilla peleillä tai sarjan tuloksella. Pelaamme peli kerrallaan, oikeastaan vain vaihto kerrallaan. Ei ole mitään hyötyä ajatella liikaa tulevaa.

− Valmistaudumme seuraavaan peliin täysin samoin kuin aiempiinkin otteluihin. Johdamme sarjaa, joten ei ole syytä alkaa tehdä isompia suunnanmuutoksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle