Pettyneeltä Maroonilta maltilliset kehut ketjukaveri Matthewsille

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Yhdysvaltojen Patrick Maroon taisteli ja iski maalin, mutta Matt Dumban edustama Kanada oli turnauksen avausottelussa pari potkua edellä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Patrick Maroon iski Yhdysvallat johtoon Kanadaa vastaan avauserässä, mutta maali ei riittänyt mihinkään Kanadan pyyhkäistessä vauhdilla ohi. Maroon pettyi joukkueensa esitykseen, mutta kehui samassa ketjussa pelannutta huippulupaus Auston Matthewsia.

Edmonton Oilersiin kesken kauden siirtynyt Yhdysvaltojen Patrick Maroon iski ensimmäisen MM-ottelunsa ensimmäisessä erässä ylivoimamaalin Kanadaa vastaan. Maali oli kuitenkin laiha lohtu, kun seurakaveri Taylor Hall tykitti Kanadan tasoihin alle minuutissa.

Lopulta nuorella joukkueella kisoihin lähtenyt Yhdysvallat jäi jyrän alle lukemin 1−5. Maroon oli luonnollisesti pettynyt ottelun jälkeen.

− Valmentajamme valmisti meidät hyvin otteluun, mutta emme pelanneet vahvuuksillamme tai pelitavalle uskollisina. Rakensimme paljon maalipaikkoja, mutta emme vain käyttäneet niitä hyväksi, Maroon puhisi.

28-vuotias Maroon pelasi Kanadaa vastaan samassa ketjussa Jordan Schroederin sekä NHL:n tämän kesän ykkösvaraukseksi povatun Auston Matthewsin kanssa.

− Kaksi hyvää pelaajaa. Matthews on iso, vahva ja voimakas. Hän on todella taitava ja melko nopea. Hän suojaa kiekkoa hyvin ja pääsee hienosti pois kulmista, Maroon kehui.

Matthews ei ottelussa kuitenkaan erottunut erityisesti. Maroonilta riitti silti sympatiaa nuorelle keskushyökkääjälle.

− Tämä oli vasta ensimmäinen peli, ja Matthewsille on ladattu hirveästi paineita niskaan. Hän kuitenkin pystyi hyvin keskittymään itse peliin, eikä murehtinut turhia.

Maroon uskoo Matthewsin rakentavan komean uran NHL:ssä, mutta ei halua lisätä 18-vuotiaalle sentterille lisää paineita.

− Hän on erityinen pelaaja, mutta NHL on NHL. En ole valmentaja tai GM, joten en päätä hänen varauksestaan. Mutta ketjukaverina pidän hänestä, hän on synnynnäisesti lahjakas, laituri päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle