Petrell innokkaana Kaisaniemen ulkoilmapeliin: "Ei me täälläkään olla ikinä hävitty"

LIIGA / Haastattelu
Lennart Petrell ja HIFK pelasivat taivasalla myös viime talvena.

HIFK on ollut jo pitkään erittäin kova kotijoukkue. Vaikka vieraissa on ollut takkuisempaa, on kahdesta edellisestä vierasottelusta irronnut kolmen pisteen voitto. Edellinen vierastappio tuli illan vastustajaa, Oulun Kärppiä vastaan.

Kotitaika on pitänyt myös taivasalla pelatessa, sillä HIFK ei ole hävinnyt yhtään Helsingissä pelattua ulkoilmapeliä. Kolme Jokereita vastaan pelattua ottelua Olympiastadionilla päättyivät kaikki punapaitojen voittoon.

− Ei me olla täälläkään ikinä hävitty. Eikä aloiteta huomenna, Petrell heitti.

Viime vuonna HIFK pelasi Tampereen Sorsapuistossa Ilvestä vastaan. Perinteisen jääkiekko-ottelun kaavan tapahtuma tulee rikkomaan, vaikka rutiinit ovatkin viime vuodelta tuttuja.

− Kaikki rutiinit tulee olemaan samoja. Bussilla tänne ja pikkuisessa kopissa ollaan tuolla. Suurimmalle osalle nämä on tuttuja viime vuodesta.

− Tällä kertaa pääsee kotiyleisön eteen. Tämä on mahtavaa.

Itse illan ottelusta HIFK-kapteeni odottaa jotain aivan muuta kuin normaalia sarjaottelua.

− Luulen, että tunnepuolella peli on lähempänä playoff-peliä kuin runkosarjan ottelua. 

Kaudella 2010-11 pelattiin Liiga-historian ensimmäinen ulkoilmaottelu, jossa HIFK kohtasi Olympiastadionilla Jokerit. Tuolloin kausi päättyi siihen, että HIFK juhli Suomen mestaruutta. Voisiko tarina noudattaa samaa kaavaa myös tänä vuonna?

− Haluaisin sanoa, että huomenna kun voitetaan niin taas voitetaan mestaruus, mutta tuntuu siltä, ettei se ihan mene niin.

Illan ottelu tulee olemaan erityinen monella tapaa. HIFK juhlistaa 120-vuotista taivaltaan samalla, kun Suomen tasavalta on yhtä päivää vaille sata vuotta vanha. Kyseessä on siis tuplajuhlat.

− Se on hienoa, että sitä saadaan itsenäisyyspäivän aattona juhlistaa. Ja ilmeisen arvovaltaisessa seurassa vielä.

Niin, arvovaltaisessa. Ottelun avauskiekon tulee pudottamaan Tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Seuraavana päivänä Niinistöllä on hieman erilaisia velvollisuuksia, kun on jälleen itsenäisyyspäivän vastaanoton aika Presidentinlinnassa.

Petrellin mielestä arvovaltainen vieras on tärkeä koko tapahtuman arvon kannalta. Samalla hän tuumaili viime hetken mahdollisuutta päästä mukaan myös Presidentinlinnaan.

− Se antaa arvoa meidän tapahtumalle ja seuraavalle päivälle. Hän pääsee meidän juhliin ja hänellä on seuraavana päivänä juhlat. Katsotaan, jos Lasse Kukkosen kanssa kätellään hänet sitten keskiviikkona, Petrell heitti.

» Lähetä palautetta toimitukselle