Perry metsästää viimeistä kultaa: ”Toivottavasti saan sen täältä”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kanadalaiskapteeni Perry iski joukkueensa avauserässä 2-0-johtoon.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Kanada voitti Unkarin Pietarin päiväpelissä näytöstyyliin lukemin 7-1. Kentällä nähtiin taas taitava kanadalaisnippu, joiden joukosta yhdellä on mahdollisuus liittyen kolmen kullan klubiin. Tuo pelaaja on Corey Perry.

Unkarista ei ollut haastamaan Kanadaa Pietarin päiväottelussa. Lopulta selkeisiin 7-1-lukemiin päättyneessä ottelussa kanadalaiset saivat onnistumisia laajalla rintamalla, eivätkä pelanneet oikeastaan kuin puolivaloilla.

Vaahteranlehtien Matt Dumba on tyytyväinen joukkueensa suuntaan.

− Haluamme olla paras joukkue tässä turnauksessa. Meillä oli viime vuonna hyvä joukkue ja tänä vuonna meillä on samoja elementtejä, Dumba kertoo.

Kanadan joukkueessa on tänä vuonna tukku hyviä pelaajia, jolla on potentiaalia mennä pitkälle. Läheskään aina näin ei ole ollut. Monesti Pohjois-Amerikan jääkiekkoliitot, etupäässä Yhdysvallat, lähettävät todella nuoren joukkueen MM-kisoihin, jonka vuoksi ne eivät menesty hyvin maan kiekkotaso huomioiden.

Se on tuottanut hankaluuksia kanadalaisille kiekkoilijoille päästä kolmen kullan klubiin, eli niiden pelaajien joukkoon, jotka ovat voittaneet Stanley Cupin, MM-kultaa ja olympiakultaa. Usein kanadalaiset ovat voittaneet MM-kullan nuorella iällä, sillä kokeneita kanadalaisia joukkueessa nähdään vuosittain harvoja, koska NHL on edelleen käynnissä aina kisojen aikana.

Kolmen kullan klubia metsästäviä kanadalaisia ovat muun muassa Jeff Carter, Marc-Andre Fleury, Ryan Getzlaf, Chirs Kunitz, joilta puuttuu edelleen MM-kulta. Yksi näistä kanadalaisista on kuitenkin tänä vuonna mukana. Hän on Corey Perry.

− Olen sitä hetken metsästänyt ja toivottavasti saan sen täältä. Kaikessa kuitenkin lähdetään aina voittamaan, pelattiin sitten Stanley Cupin finaalissa tai MM-finaalissa, Perry kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle