Perrin nautti paluustaan JYPin paitaan

LIIGA / Haastattelu
Eric Perrinin ottelu oli onnistunut tappiosta huolimatta.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Perjantai-illan sarja-avauksessa JYP-HIFK suurin mielenkiinto kohdistui paluun JYPiin tehneeseen Éric Perriniin. Konkarille ilta oli mieleenpainuva.

Éric Perrinin paluu JYPin paidassa Hippokselle kolmen vuoden tauon jälkeen päättyi lopulta tappioon kahden maalin johtoasemasta huolimatta. Perrin oli kuitenkin iloinen paluustaan ja JYP-fanien vastaanotosta.

- Oli erittäin mahtavaa saada näin lämmin vastaanotto yleisöltä ja oli mahtavaa saada pelata täällä pitkästä aikaa, Perrin totesi.

Paluuta Jyväskylään Perrin oli miettinyt jo pitkään ja tänään odotettu hetki koitti.

- Nautin todella tänään pelaamisesta, vaikkakin tulos ei lopulta ollut mieluinen.

Perrin onnistui jyväskyläläisyleisön riemuksi maalinteossa toisen erän lopulla, kun terävä rannelaukaus ohitti IFK:n maalia vartioineen Atte Engrenin.

- Tuntui erittäin hyvältä saada kauden ensimmäinen maali tehtyä heti ensimmäisessä ottelussa. Koskaan ei tiedä kuinka kauan sen tekemiseen menee, mutta onneksi tänään jo onnistui.

Pitkästä JYP-urastaan huolimatta Perrin pelasi vasta nyt 15 vuoden tauon jälkeen yhdessä toisen JYP-ikonin Jarkko Immosen kanssa. Immosesta ja ketjunsa pelistä Perrin totesi seuraavaa:

- Jarkko on aina pysynyt samanlaisena pelaajana millaisena olen häntä oppinut tuntemaan. Hän pelaa viisaasti kiekon kanssa, pystyy hidastamaan peliä tarpeen tullen ja hänellä on hyvä laukaus. Ajattelemme peliä melko samalla tavalla vaikkakin pelityyleissämme on hieman eroja. Jani (Tuppurainen) täydentää ketjuamme hyvin nopeudellaan ja omalla pelityylillään.

Vuosiaan Turun Palloseurassa Perrin vertasi nykyiseen joukkueeseensa seuraavasti:

- Jokainen joukkue on erilainen. TPS:ssä me pyrimme rakentamaan voittavaa joukkuetta vuosien rämpimisen jälkeen. Tavoite oli uudelleenrakentamisessa, mutta nyt JYPissä voittamisen kulttuuri on jo vahvasti pohjalla ja yritämme jatkaa sitä. Vähän kuin kaksi eri maailmaa.

Perrin kommentoi myös tällä hetkellä joukkueessa vallitsevaa tilannetta:

- Työ tämän kauden joukkueessa on vielä pahasti kesken. Toiminta kehittyy kauden edetessä. Meillä on uusi valmentaja ja uusia pelaajia, joten vie aikaa saada paketti hitsautumaan kunnolla yhteen. Uskon kuitenkin, että meillä on mahtavia tarinoita rakentumassa tälle kaudelle, Perrin päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle