Pepperoniketjun sentterin haave: ”Vielä kun oppisi aloittamaan"

LIIGA / Haastattelu
Pepperoniketjun sentteri, Henrik Forsberg.
Kuva © Timo Savela
HPK:n voittomaalin KooKoota vastaan iskeneen nelosketjun salaisuus on hyvät täytteet.

HPK:n nelosketju oli kahden puolustajan ja yhden pienikokoisen väkkärän yhdistelmä. Henri Auvisen, Henrik Forsbergin ja Santeri Vuodin muodostama troikka iski ottelun voittomaalin toisessa erässä.

− Hyvä maali Vuodilta tärkeään paikkaan. Ei se peli välttämättä ollut kaunista, mutta ei paljon kiinnosta, kun on kolme pistettä plakkarissa, ketjun sentterinä pelaava Forsberg analysoi ottelun jälkeen.

Maalintekijä Vuoti on ketjun ainoa varsinainen hyökkääjä. Toisella laidalla viilettää Forsbergin tapaan suoraviivainen ja fyysinen Auvinen. Parivaljakkoa ei kuitenkaan tunneta HPK:n Bruise Brothersina.

Detroit Red Wingsin takavuosien kauhukaksikon Joey Kocurin ja Bob Probertin sijaan lempinimi on saanut vaikutteita italialaisesta ruokakulttuurista. Lempinimen taustalla on kokenut Riku Hahl.

− Kapteeni tuossa yksi päivä sanoi, että kyllä joka jengissä pitää yksi pepperoniketju olla. Ei pizza maistu miltään ilman kunnon täytteitä, Forsberg naurahtaa.

Pepperoniketjun sentteri pelasi ajoittain kyseisellä pelipaikalla myös Rauman Lukossa. Meno on maistunut myös Hämeenlinnassa uusvanhalla tontilla. Kehityskohteita kriittinen peluri löytää kuitenkin aina.

− Vähän erilaistahan se on, mutta ihan nättiä. Vielä kun oppisi aloittamaan.

Kuinka paljon peliä on sotkenut se, että toisella laidalla viilettää myös puolustaja?

− Kyllähän se sotkee, mutta ihan hauskaa siinä on yhdessä koheltaa, Forsberg virnistää.

Ketjukaverit keskustelevat keskenään ja auttavat toisiaan tarpeen vaatiessa. Aloituksiin olisi apua lähellä, sillä Juhani Jasu operoi aloituspisteellä lähes 60% varmuudella. Vinkkejä satelee kuitenkin enemmän Otto Paajaselta.

− Se koettaa koko ajan jotain huudella ja olen ihan sekaisin. Pitäisi ehkä enemmän vaan junnuja kuunnella.

» Lähetä palautetta toimitukselle