Pekka Jormakka uskoo parantavansa pelaamistaan Kanadaa vastaan: "En läpsyttelypeleissä pääse parhaalle tasolleni"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Pekka Jormakka ei ole vielä tehopisteitä saalistanut näissä kisoissa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Leijonien hyökkääjä Pekka Jormakka on innoissaan Eeli Tolvasen liittymisestä joukkueeseen. Jormakan oma pelaaminen ei ole ollut vielä miehen itsensä mukaan tarpeeksi hyvällä tasolla.

Pekka Jormakka on toistaiseksi pelannut miesten MM-kisoissa neljässä ottelussa ilman tehopisteitä. 27-vuotiaan tehotilastokin on pakkasen puolella.

− En ole vielä päässyt ihan ytimeen, nyt on varmaan paras paikka siihen, kun tulee Kanada vastaan. Taso on sellainen, että se pakottaa jopa nostamaan tasoa.

− Totutusti olen ollut kovissa paikoissa ehkä parhaimmillani, en sellaisissa läpsyttelypeleissä pääse omaan parhaaseen tasooni. Mitä kovempi vastus, sitä paremmin tykkään pelata, hän jatkaa.

Ehkä lisätehoja tuo Helsingin Jokereista vanha ja tuttu joukkuekaveri. Eeli Tolvanen pelaa illan ottelussa Kanadaa vastaan Jormakan kanssa samassa ketjussa.

− Tiedän kaverin tosi hyvin, olemme pelanneetkin tällä kaudella samassa ketjussa jonkin verran. Hyvä homma, että Eeli tulee mukaan, saamme maalintekotaitoa, Jormakka kehuu.

− Se on sellainen poika, joka tykkää pelata. Olemme soitelleet tuossa, kun hän on poppareilla ollut, joten varmasti haluaa tulla näyttämään ja tehdä maaleja. Hän rakastaa maalintekemistä. Uskon, että häkki heiluu.

Pukukopissa Tolvanen on Jormakan mukaan hiljainen.

− Mutta kyllä me hänestä juttua saamme revittyä. Kyllä hän sieltä sitten pikkuhiljaa alkaa lämpenee.

Iso ja paha Kanada

Lauantaina vastaan asettuu NHL-pelaajia vilisevä Kanada. Kanadalaiset ovat aloittaneet miesten MM-kisat vakuuttavasti, vaikka kärsivätkin ensimmäisessä ottelussa jatkoaikatappion Yhdysvalloille.

− Kova jengi tulee vastaan, mutta sehän on meille vaan hyvä haaste. Pitää lähteä testaamaan, että missä Kanadan taso menee.

Kanada on luisteluvoimainen, taitava ja fyysinen joukkue. Miten Jormakan mielestä Leijonien pitää siihen vastata?

− Meidän joukkue on kasattu siihen, että pystymme haastamaan hyvällä luistelulla − kaikki pystyvät luistelemaan hyvin. Luulen, että tänään tulee aika vauhdikas ottelu.

Jormakan ketju on varsin pienikokoinen. Jormakka itse on 174-senttiä, Manninen 170-senttiä ja Tolvanen 179-senttiä pitkä. Kanadalla on varsin suurikokoinen joukkue − varsinkin puolustuskaluston osalta.

− Meidän pitää pystyä pysymään kiekossa, meillä jätkät liikkuvat hyvin, joten laitamme jalat liikkeelle ja teemme kovasti hommia. Asenne pitää olla kunnossa, Jormakka kertoo.

Suomi hävisi Tanskaa vastaan kohtalaisen paljon kaksinkamppailuja. Vastus kovenee myös tässäkin asiassa illan ottelussa.

Kaksinkamppailutilanteet ovat fyysisiä sekä henkisiä haasteita.

− Kyllä se on aika iso tekijä, jos on asennetta. Sitten luonne pitää olla kunnossa − kun oikeasti ruvetaan vääntämään, luonteellakin on iso osa sitä, Jormakka päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle