Pedofiili-huuteluiden kohteeksi joutunut Karhula: "Tämä oli ylivoimaisesti härskeintä"

MESTIS / Haastattelu
Karhula keskittyy joukkueensa kanssa kohun keskellä olennaiseen.

41-vuotias Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula joutui keskiviikkoiltana kohun keskelle, kun Raimo Summanen aloitti huutelun Karhulalle. Toisessa erässä alkanut huutelu jatkui aina kolmanteen erään asti, jolloin Summanen syytti häntä pedofiiliksi.

Muun muassa Jukureita, KooKoota ja Sportia Mestiksessä omalla pelaajaurallaan edustanut Karhula ei ole aiemmin urallaan kokenut vastaavaa huutelua. Pelaajauransa jälkeen Karhula on toiminut jo yhteensä seitsemän kautta valmentajana, joista kolme vuotta hän on valmentanut Hermestä. 

Jatkoajan tavoittama Karhula ymmärtää, että pudotuspelien kovissa taistoissa haetaan henkistä yliotetta. Tässä tapauksessa Karhulan mielestä kuitenkin ylitettiin hyvän maun rajat.

− Ymmärrän, että huutelua tulee ja henkistä yliotetta haetaan. Tässä tapauksessa, niin kuin joskus ennenkin, ylitetään hyvän maun raja ja mennään selvästi siitä yli. Puhutaan, että jääkiekon koodistoon kuuluu monikin asia, mutta tällainen ei siihen kuulu, Karhula täräyttää.

Kaikista pahimmat huudot Karhula kuuli kolmannessa erässä. Karhula ei osaa sanoa, mistä tilanne alkoi, mutta hänen mukaansa Summanen aloitti Hermeksen vaihtoaitioon huutelun jo toisen erän aikana.

− Silloin se oli kaikkea muuta, mutta tämä oli ylivoimaisesti härskeintä. Hän kävi myös meidän aition luona sellaiset kolme neljä kertaa huutelemassa, Karhula valotti tapahtumia.

Miten tämä kohu vaikuttaa teidän joukkueeseenne ja miten tämä vaikuttaa sinuun valmentajana?

− Ei tämä henkilökohtaisesti vaikuta. Meidän pitää tämä joukkueen kanssa keskustella, mutta en usko, että tällä on vaikutusta meihin. Olemme koettaneet valmistautua siihen, että kaikki on aina mahdollista ja kaikkea voi sattua pudotuspeleissä. Rehellisesti sanottuna emme osanneet valmistautua tällaiseen.

Miten reagoit jos Summanen seisoo ensi pelissä penkin takana?

− Silloin kyllä suuresti ihmettelen eri tahojen päätöksiä. Ei ole minun päätettävissä nämä, että mitä tapahtuu, mutta uskon, että ihmiset siellä (kurinpidossa) miettii ja tekee päätökset kyllä oikein.

Keskiviikkoinen Espoo Unitedin voitto tarkoittaa sitä, että espoolaiset johtavat ottelusarjaa tällä hetkellä voitoin 3-2. Kohun keskellä aamujäiden jälkeen tavoitettu Karhula kuitenkin keskittyy joukkueensa kanssa seuraavaan otteluun.

− Tämä päivä tuossa treenattiin ja kohta lähdetään kohti Espoota. Suunnitelmissa ei ole mikään muuttunut.

» Lähetä palautetta toimitukselle