Patrick Bjorkstrand jää kaipaamaan joukkuetoveriaan

LIIGA / Haastattelu
Bjorkstrandin (vas.) avauserästä ei jäänyt paljoa kerrottavaa.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Sunnuntaina puolenpäivän aikaan Lappeenrantaan saapunut Patrick Bjorkstrand oli luonnollisesti pettynyt SaiPan kärsiessä kahden maalin tappion Ilvekselle. Tappion lisäksi Bjorkstrandin ajatuksissa liikkui entisen joukkuetoverin Steve Montadorin yllättävä menehtyminen viime viikon lopulla.

Patrick Bjorkstrandin avausottelu SaiPan paidassa päättyi tappioon ja ilman tehomerkintöjä. Kroatialaisesta Medveščak Zagrebista Lappeenrantaan sunnuntaina saapunut Bjorkstrand ei vielä ehtinyt liigavauhtiin kunnolla tottumaan, vaan joutui hieman hakemaan peliään avauserässä. Toisesta erästä lähtien tanskalaishyökkääjä oli kuitenkin lennokkaalla pelipäällä syöttöjen löytäessä erinomaisesti ketjukaverien mailat ja olipa muutama maalipaikkakin miehelle tarjolla.

− Paljon on vielä totuttelemista. Kaukalo on pienempi ja peli on paljon erilaisempaa kuin KHL:ssä. Pelasimme tänään erinomaisesti kaksi erää ja putosimme kyydistä kolmannessa erässä. Tämä tappio pitää nyt unohtaa ja jatketaan matkaa.

Viime viikolla Janne Tavin loukkaantumisen vuoksi Bjorkstrandin siirto tapahtui nopealla aikataululla. Sunnuntaiaamuna mies löysi itsensä Zagrebin lentokentältä ja matkaavansa kohti suomea.

− Aikataulu lähdölle oli todella pikainen. Sain lauantaina tiedon siirrosta ja seuraavana aamuna olin jo lentokoneessa.

Bjorkstrandin tulevaisuus on täysin avoinna. Tanskalainen on avoin seuraavan kauden joukkuelle ja liigalle, mutta miehen mieli vetää takaisin KHL:ään. Mikäli tarjous tulisi valtameren toiselta puolelta olisi siitäkin vaikea kieltäytyä.

− KHL on liiga, jossa tykkään pelata. Pidän KHL:n pelityylistä, joten haluaisin palata sinne, jos se vain on mahdollista. Olen aina sanonut, että Pohjois-Amerikka on myös yksi sellainen paikka, jossa haluan päästä näyttämään taitoni. Mutta nyt pelaan SaiPassa kauden loppuun. Se on pääasia tällä hetkellä.

Jääkiekkoileva maailma sai suru-uutisen viime viikon lopulla, kun 500 NHL-ottelun Steve Montador löydettiin kuolleena kotoaan Mississauganin kaupungissa. Montadorin uran viimeisiksi otteluiksi jäi Zagrebissa pelatut 11 ottelua viime kaudella. Bjorkstrand oli luonnollisesti murheellinen menetettyään yllättäen entisen joukkuetoverinsa.

− Kuultuani uutisen olin luonnollisesti shokissa. On ihmeellistä kuulla tuollaista, kun pelaat toisen kanssa ja vietät aikaa toisen kanssa kauden aikana. Steve oli todella hieno mies. Hän oli aina hymyilevä, veisteli vitsejä ja omasi suuren kilpailuvietin. Jäällä hän oli todellinen soturi, joka teki kaikkensa joukkueen eteen. Hänen poismenonsa on suuri menetys ja jäämme kaipaamaan häntä.

» Lähetä palautetta toimitukselle