Pasi Kaukoranta: ”Näiden nuorten asenne on timanttista”

LIIGA / Haastattelu
Kaukoranta sai juhlia jo toisena keväänä peräkkäin.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Väsynyt, mutta tyytyväinen ässävalmentaja Pasi Kaukoranta kertasi juuri päättynyttä kautta pronssimitali kaulassaan. Pronssikin maistui, vaikka finaalipaikka karkasi ulottumattomiin.

Pasi Kaukoranta otti Ässien Suomen mestaruuden jälkeen A-nuorten joukkueen komentoonsa. Yhtä asiaa ässäluotsi ihasteli varsin vuolaasti.

− Näiden nuorten asenne päivittäiseen työntekoon on ollut aivan timanttista. Tämä on huikein juniorijoukkue, missä olen ollut mukana, kiitteli Kaukoranta.

− Tämä pronssi on kiitosta siitä sitoutumisesta.

Porilaisnuorten kuormitus on ollut melko tiivistä. Loukkaantumisiltakaan tässä lajissa harvoin säilytään, ja viimeisessä välierässä Oulussa joukkueen riesana oli myös kuumeilu.

− Tällä kerralla Patrik Parkkonen oli kuumeessa, ja Oulussa pelasimme viimeksi Buranan voimalla, harmitteli Kaukoranta.

Ässänuorten kausi on ollut ehdottomasti positiivinen, vaikka tappio Kärpille oli karvas. A-nuorten kapteeni Valtteri Viljanen harmitteli pronssiottelun jälkeen sitä, että porilaiset menettivät yhden ratkaisuottelunkin tällä kerralla.

− Minun arvioni joukkueen kaudesta on yhdeksän miinus. Kuitenkin nuoristamme viisi pääsi säännöllisesti pelaamaan Liigaa, neljä nuorten maajoukkueisiin. Runkosarjassakin saimme kasaan sata pistettä, analysoi Kaukoranta.

− Joukkueessamme oli johtajuutta, kuten esimerkiksi kapteeni Viljanen. Kauden avauspalaverissa hän halusi hyökkääjästä puolustajaksi, ja se sai minulta täyden siunauksen. Mitään et voi voittaa ilman johtavia pelaajia.

Pronssiottelun aikana ässävalmentaja joutui hieman palauttamaan keskittymistä kaikkein oleellisimpiin asioihin.

− Ensimmäisellä erätauolla jouduin ihan kunnolla herättelemään poikia, ettei peli karkaisi käsistä. Joukkue otti siitä puheesta kopin.

Kaukoranta siirtyy ensi kaudella takaisin edustusjoukkueeseen. Pekka Rautakallion valmennustiimiin valittiin Kaukoranta sekä jo päättyneellä kaudella apuvalmentajana työskennellyt Jere Härkälä.

− Jokaiselle pelaajalle suunnitelemme yksilöllisen urapolun. Ellei pelipaikkaa löydy heti Liigasta, niin sitten se etsitään Mestiksestä. Haluamme joukkueesta mahdollisimman porilaisen.

− Olen saanut näiltä nuorilta pelaajilta niin paljon, että heistä on pidettävä huolta jatkossakin, kiteytti Kaukoranta.

» Lähetä palautetta toimitukselle