Päähänpinttymä vei Sami Sandellin koeajalle Sveitsiin: ”Tarjouksia tuli vähän joka sarjasta”

LIIGA, MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sami Sandell sai haluamansa ja ura jatkuu Sveitsissä.
Kuva © Arno Hämäläinen
Sami Sandellia odottaa Davosissa tuttu pelikaveri. MM-kisoista karsiutuminen kalkkiviivoilla jätti nälkää myös Leijonissa pelaamista kohtaan.

Viime kaudella täpärästi MM-kisoista ulos jääneen hyökkääjään Sami Sandellin ura jatkuu Sveitsissä. Joukkueena on yksi sarjan kestomenestyjistä, HC Davos. Sandell haki pelipaikkaa Sveitsistä pitkin kevättä.

Sandellin sopimuksessa Davosin on syyskuun puoliväliin asti kestävä koeaika. Ottajia olisi ollut muistakin Euroopan huippusarjoista, jopa suoralla sopimuksella. Halu päästä Sveitsiin oli todella kova. Davosin lisäksi neuvotteluja käytiin myös parin muun sveitsiläisjoukkueen kanssa.

− SE ON LOISTAVA BONUS. OLEMME PERTUN KANSSA TUNTENEET KOHTA KAKSIKYMMENTÄ VUOTTA

− Se oli aika pitkä prosessi. Sveitsi on ollut alusta asti ykkösvaihtoehto, enkä ole oikein muita sarjoja edes katsellut. Pidän siitä kiekosta, mitä siellä pelataan ja olen käynyt katsomassa siellä pelejäkin, Sandell kommentoi.

− Kyllähän niitä tarjouksia tuli ympäriinsä, vähän joka sarjasta NHL:ää lukuunottamatta. Sveitsi on ollut koko ajan joku päähänpinttymä. Tämä venyi nyt vähän pitkäksi, mutta olen koko ajan pitänyt oman pääni, että sinne minä haluan.

Loukkaantumishistorian vuoksi sopimuksessa oleva koeaika ei 31-vuotiasta sentteriä häiritse. Uudessa joukkueessa pitää joka tapauksessa näyttää osaamisensa, jotta pääsee pelaamaan, oli sopimuksessa koeaikaa tai ei.

Sopeutumista uuteen seuraan on helpottamassa Davosissa jo kuudetta kauttaan aloittava Perttu Lindgren. Hyökkääjien yhteinen historia on pitkä, sillä he ovat saman ikäisiä. He ovat pelanneet yhdessä jo Ilveksen juniorijoukkeissa ja myöhemmin Liigassa. Lindgren ei ollut kuitenkaan ratkaiseva tekijä Davosin tai Sandellin puolelta sopimusta tehdessä.

− Se on loistava bonus. Olemme Pertun kanssa tunteneet kohta kaksikymmentä vuotta. Hemmetin hieno homma, että hän on siellä. Olen saanut jo häneltä vinkkejä, kun olemme soitelleet.

Viime syksynä Sandell kertoi uransa tavoitteista. Siitä, että pääsisi vihdoin mittaamaan oman tasonsa kovassa sarjassa. Toiveissa onkin luonnollisesti uran paras kausi. Viime kevään kisakoneesta karsiutuminen jätti nälkää myös Leijonissa pelaamiseen.

− Olin neljä viikoa leirillä mukana ja seuraava kone olisi lähtenyt sitten kisoja kohti. Totta kai se jättää nälkää. Jos saan pelata ehjänä, en näe mitään syytä ettenkö olisi taas kokeilemassa siipiäni maajoukkueessa. Keväällä oli kiva huomata, että pystyin hyvin pelaamaan maajoukkueessa. Se antoi taas lisää itseluottamusta, Sandell iloitsi.

» Lähetä palautetta toimitukselle