Oululaiset juhlivat ennen peliä, pelin jälkeen juhli KalPa

LIIGA / Haastattelu
Mikko Manner harmitteli kotiavauksen tappiota.
Kuva © Arno Hämäläinen
Edellisen kevään mestaruusjoukkue Oulun Kärpät vietti hartaan hetken ennen ottelun alkua, kun mestaruusviiri nostettiin hallin kattoon. Päätykatsomo oli peittynyt lähes kokonaan kankaan alle, jossa oli muun muassa elokuvamaailmasta tutun nyrkkeilijä Rocky Balboan kuva, ja teksti "Haastajasta mestariksi". Ottelun päätyttyä juhlivat kuitenkin haastajina Ouluun saapuneet kuopiolaiset, sillä vierasjoukkue KalPa punnersi jatkoajalla 3–2-voiton.

Ottelun jälkeen Kärppien päävalmentaja Mikko Manner ei antanut tappion suuremmin hetkauttaa. Mestariksi ensimmäisellä liigakaudellaan Kärpät luotsannut Manner suhtautui tappioon tyynesti.

– Harmittaa hävitä, mutta se on inhimillistä, tässä on kuitenkin saanut olla aika monta kertaa voitonkin jälkeen, urheiluun kuuluvat nämä kummatkin puolet. Nämä molemmat puolet pitää käsitellä hyvin pelaajien kanssa.

KalPan päävalmentaja Sami Kapanen suhtautui voittoon maltillisesti.

– Me uimme kakkoserässä aika syvissä vesissä. Kolmannessa erässä saatiin vähän rivejä kasaan, saatiin tasoitusmaalista paljon energiaa. Hoideltiin kolme peräkkäistä alivoimaa alta pois, niin päästiin jatkoajalle, ja saatiin lopulta hyvä tulos aikaiseksi.

Manner näki ottelun samoin ja antoi kunnioitusta KalPan pelaamiselle.

– Uusi kausi ja uudet kujeet, paljon oli pelissä hyvääkin, kuten Sami Kapanen sanoi, niin meillä oli hyvät omat hetkemme kakkoserässä, mutta KalPa taisteli upeasti alivoimalla, siellä oli sitkeyttä.

Voiton jälkeen Manner ei ole tavannut henkseleitä paukutella, eikä tappio suista raiteiltaan.

– Tässä sarjassa jokainen joukkue voi hävitä toinen toisilleen, se vaatii vähän sitä hyvää päivää, nyt nahka kovettuu, tiistaina jatketaan pelejä, Manner päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle