Osala näkee Yhdysvallat-pelin hienona tilaisuutena

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Osala on napannut seitsemästä ottelusta tehot 1+2.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Puolivälierien lähestyessä Leijona-hyökkääjä Oskar Osala on tyytyväinen Lanxess Arenan ensivaikutelmaan ja näkee Yhdysvallat-ottelun hienona tilaisuutena joukkueelle.

Oskar Osalan ensivaikutelmat Kölniin olivat kaikin puolin positiivisia.

− Hyvältä vaikuttaa. Upea halli, ja kaupunki. Hienoja muistoja täältä, Osala viittasi vuoden 2010 MM-kisoihin.

− Itse asiassa tämä jää oli paljon parempi ja kovempi kuin Pariisissa. Ensimmäiseltä tuntumalta vaikutti, ettei tuossa voisi olla mitään ongelmaa.

Suomen kohdatessa Yhdysvallat puolivälierässä Magnitogorskin hyökkääjällä on ottelusta hyvät odotukset.

− Olemme menneet turnauksen aikana eteenpäin ja olemme parantaneet pelaamistamme. Näemme tämän isona mahdollisuutena, ja ehkä mukavampi lähteä pienenä altavastaajana tähän otteluun.

Osala edustaa joukkueen fyysisempää osapuolta, ja sitä riittää myös nuorekkaalla Yhdysvalloilla. Vaasan Sportin kasvatti ei kuitenkaan näe kannattavana lähteä kamppailemaan Yhdysvaltojen vahvuuksilla.

− Minun mielestäni on turha lähteä kamppailemaan vastustajan vahvuuksilla. Kyllä me mennään omilla bravuureillamme, ja antaa heidän pelata heidän vahvuuksillaan. 

Osala odottaa tasaväkistä kamppailua.

− En ainakaan yllättyisi, jos peli päättyisi yhden maalin erolla. Tällä tasolla pukkaa olemaan tasaväkisiä otteluita kaikki, joten eiköhän tämäkin ole yksi sellainen ottelu.

» Lähetä palautetta toimitukselle