Osa-aikaeläkeläinen Gionta johdattaa Yhdysvallat olympialaisiin: ”Hän on loistava johtaja”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jim Johannson on Yhydysvaltojen olympiajoukkueen GM.
Yhdysvallat julkisti olympialaisjoukkueensa nuorten MM-kisojen aikaan. Yhdysvaltain olympiajoukkueen GM Jim Johannson avasi olympiajoukkueen taustoja.

Yhdysvallat julkaisi olympiajoukkueensa NHL:n talviklassikon yhteydessä nuorten MM-kisojen aikana. Joukkue on sekoitus kokemusta ja nuoruutta.

Joukkueen mielenkiintoisin nimi on sen kapteeni. Kapteeniksi nimettiin Brian Gionta, jolla taustallaan jo yli 1000 NHL-ottelua. Mies ei tällä kaudella ole pelannut kuitenkaan otteluakaan missään sarjassa. Osin siksi, että hän halusi päästä olympialaisiin, eikä NHL salli pelaajiensa lähtevän sinne.

Nyt miehelle koitui mahdollisuus olympiajoukkueeseen, jonka hän halusi hyödyntää. Yhdysvaltojen olympiajoukkueen GM Jim Johannsson pitää Giontaa loistavana valintana Yhydysvaltojen kapteeniksi. Aiemmin urallaan Gionta on kipparoinut Montreal Canadiensia ja Buffalo Sabresia sekä juniorivuosinaan Boston Collegea.

"meidän ykkösviestimme oli, että haluamme siellä olevan 25 hienoa erilaista tarinaa"

− Meillä kävi hyvä tuuri ajoituksen kanssa. Hän on ollut hyvä johtaja kaikkialla, missä hän on pelannut, Johannson aloittaa.

− Hän on hyvä henkilö auttamaan pelaajia ja valmennusta kommunikoimaan. Uskon, että emme voi häntä parempaa kapteenia saada joukkueeseen, hän jatkaa kehujaan.

NHL jää olympialaisten ulkopuolelle, joten joukkueessa on paljon pelaajia, jotka ovat joko entisiä NHL-pelaajia, nykyään yliopistosarjoissa tai juniorisarjoissa pelaavia huippulupauksia tai aikoinaan Eurooppaan lähteneitä pelaajia.

Tämä on ollut hyvin erilainen joukkueenrakennusprojekti koko Yhdysvaltojen olympiadelegaatiolle.

- Kun saimme tietää, millaisista pelaajista lopulta kokoamme olympiajoukkueen, niin meidän ykkösviestimme oli, että haluamme siellä olevan 25 hienoa erilaista tarinaa, jotka edustavat meitä.

Vaikka Yhdysvaltain joukkue on hyvin erilainen, mitä se parhaimmillaan voisi olla, uskoo Johannsson silti, että menestykseen on mahdollisuus.

- Odotuksemme on, että pystymme kilpailemaan siellä ketä tahansa vastaan. Joukkueen pitää aina parantaa turnauksen edetessä. Tarkoitus on kehittyä joukkueena ja saada erikoistilanteet toimimaan. Joukkueemme on rakennettu niin, että roolitus onnistuisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle