Oma koira ei purrut

MESTIS / Haastattelu
Jaakko Lehtonen kiekkoilee tätä nykyä punavalkoisessa peliittapaidassa.
Kuva © Antti Varonen
KooKoon ja Peliittojen välinen Kymijoen derby päättyi KooKoon tylyyn 5-1-kotivoittoon. Peliittojen paidassa pelasi puolustaja Jaakko Lehtonen, joka teki punavalkoisessa peliasussa paluun vanhaan kotikaukaloonsa.

Kymijoen derbyn toinen näytös päättyi kotijoukkue KooKoon 5-1-voittoon. Kouvolan oranssimustat eivät jättäneet ensimmäisessä erässä mitään epäselvyyttä siitä, kumpi vie ja kumpi vikisee, ja johti peliä avauserän jälkeen maalein 5-0.

Toisessa erässä vierailijat kavensivat vielä ylivoimalla, mutta enempää maaleja ei ottelussa kuitenkaan nähty, vaikka hyviä maalintekopaikkoja Kymijoen derby vielä tarjoilikin.

Illan ottelussa paluun vanhaan kotikaukaloon tehnyt peliittapuolustaja Jaakko Lehtonen oli odotetusti pettynyt avauserän tapahtumiin.

 — Jos kaksi vikaa erää olisi laskettu, niin oltaisi voitettu, mutta valitettavasti kolme lasketaan. Ensimmäisestä erästä tuskin tarvitsee mainita, viidestä nollasta on paha enää nousta, harmitteli Lehtonen.

Henkilökohtaiseen suoritukseen mies oli kuitenkin jotakuinkin tyytyväinen. Lehtoselta nähtiin ottelussa kelpo otteita, mutta myös paha kiekonmenetys, jonka mies pystyi kuitenkin oppikirjamaisella syöksyllä paikkaamaan.

Kouvolan jäähallissa Lehtonen pelasi peliittanutussa jo kesän KooKoo-turnauksessa, mutta tuolloin puolustaja ei päässyt pelaamaan vielä entistä seuraansa vastaan. Nyt puolustaja teki niin sanotusti virallisen paluun entiseen kotihalliinsa vanhoja tuttuja naamoja vastaan.

Lehtonen myönsikin pelin jälkeen, että hän jännitti ottelua infernaalisesti.

 — Aivan helvetisti jännitti! En ikinä ole peliä jännittänyt näin paljoa. Neljä vuotta on täällä tullut pelattua, joten oli vähän perhosia vatsassa, naureskeli nykyinen Peliitat-puolustaja.

25-vuotiaalle pelimiehelle on neljän KooKoo-kauden aikana kertynyt monenmoisia muistoja joukkueesta, ja esimerkiksi viime kaudella "Jacks" saavutti oranssimustissa Mestis-hopeaa.

 — Paljon on täältä hyviä muistoja ja täällähän on vaikka mitä. Ja mähän edelleen asun täällä Kouvolassa! Täältä mä kuljen Heinolaan, ja onhan sinne vähän pidempi matka kuin tuo entinen 200 metriä, mutta sieltä on ainakin ihan hyvin peliaikaa löytynyt, Lehtonen velmuili.

Uudet tuulet

Lehtonen oli kuullut monilta pelikavereiltaan päävalmentaja Petri Karjalaisesta paljon positiivisia asoita ja sai näin kipinän siirtyä Heinolaan. Muuttaakaan miehen ei tarvinut pois "Kouvostoliitosta", vaan järjestelyt onnistuivat erinomaisesti - puolustaja pystyy tekemään omia hommia Kouvolassa ja käymään Heinolassa pelaamassa.

Itse uuteen joukkueeseen Lehtonen on ehtinyt sopeutua vallan mainiosti. Puolustaja kaipaisi joukkueeltaan vielä ehjää kokonaista peliä.

 — Hyvin olen päässyt sisään joukkueeseen ja jätkät ovat hyviä. Pelikin joukkueella ajoittain kulkee, mutta sen hyvän pelaamisen pitäisi vielä kestää täydet 60 minuuttia, ettei nyt näiden ensimmäisten erien takia hävittäisi, aprikoi Lehtonen.

Kovaa pelaava Lehtonen on ehtinyt peliittaväreissä lusimaan pelikieltoakin. Viime viikolla kurinpito napsautti puolustajalle kahden ottelun kakun SaPKo-pelaaja Teemu Hutun päähän kohdistuneesta taklauksesta, vaikka itse ottelussa taklauksesta ei rangaistusta tuomittukaan. Puolustajalla riitti pelikiellosta asiaa ja hän lähettikin kurinpitäjä Markku Kruusille roimasti syysterveisiä.

 — Tosiaan, kun niitä videoita sattuu olemaan sitä varten, että niistä voisi muun muassa katsoa hidastuksia tai jotain. Tuossa kun itse pääsin muutama päivä sitten sitä [taklausvideota] kelailemaan, niin taklaushan ei osu päähän - ei niinku millään järjellä! Siinä kaverilla osuu oma maila itseään päähän tai jotain vastaavaa.

 — Jos voisi verrata taklausta esimerkiksi Jokipoikien Otto Karvisen taklaukseen, itsehän en ole taklausta nähnyt, mutta kaveri viedään paareilla pois jäältä, ja Karvinen saa siitä kolme peliä. Mä saan kaksi, kun kaveri pelaa koko ottelun vielä loppuun, puhisi Lehtonen.

Peliittojen ja Lehtosen ottelut jatkuvat jo lauantaina Heinolassa, kun Heinolan jäähalliin saapuu JYP-Akatemia. Keskiviikkona heinolalaiset kaatoivat JYP-Akatemian vieraissa jatkoajalla 4-3-lukemin. Lehtonen muistuttaa, että vaikka vastassa ei olekaan suurseura kuten KooKoo, täytyy silti olla alusta alkaen hereillä.

 — Vaikka nyt siirrytäänkin näistä Kouvolan isoista valoista takaisin pienempiin ja vastassa on vähemmän mielenkiintoinen vastustaja, niin pitää alusta asti olla hereillä ja keskittyä jokaiseen kaksinkamppailuun.

Lehtosella on vielä maalitili Peliitoissa avaamatta. Mies olisi halunnut kovasti rankaista Kouvolan oranssimustia, mutta konkarikassari Mikko Rämö venyi Lehtosen vetojen eteen.

 — Tänään olin ihan varma, että avausmaali nähdään! Oli siinä pari aika hyvääkin paikkaa, mutta "Rambo" vissiin tietää, mihin mä aina ammun, kun olen sille neljä vuotta nakuttanut tuolla treeneissä. V****, olin ihan varma, että kiekko menee yläpeltiin, mutta sinne se vaan sai hanskansa väliin!

 — Mutta huomenna voisi vaikka maali tullakin, melkein voin jopa luvata, Lehtonen naurahti haastattelun lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle