Olkinuora keräsi kehut ja seisoi päällään − "On ollut vaikeampiakin pelejä"

CHL, LIIGA / Haastattelu
Olkinuora on tarraamassa tiukasti ykkösmaalivahdin paikkaan.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Maalivahtia pidetään usein joukkueen tärkeimpänä tukipilarina. Tämä väite piti paikkansa ainakin Växjön tiistai-illassa, kun JYP haki CHL-mestaruuden ruotsalaisten nenän edestä.

Jussi Olkinuora torjui ottelussa 30 kertaa pelaten nollapelin JYPin 2−0-voitossa.

− Växjö kämmäsi itsekin tilanteita, mutta Olkinuora seisoi päällään, Joonas Nättinen kehaisee. 

− Hän antaa meidän puolustuspelaamiselle itseluottamusta ja rentoutta − aivan kuten Eetu Laurikainenkin.

Suomalaisten perisynteihin tai suurimpiin vahvuuksiin kuuluu ylitsepursuava vaatimattomuus. Samanlaisia elkeitä oli aistittavissa myös Olkinuorasta.

− On ollut vaikeampiakin pelejä. Vaikka välillä toivoisi tilanteiden olevan toisessa päässä, on helpompi pysyä mukana, kun vetoja tulee tasaisesti.

Pienen kaivelunkin jälkeen puhe kääntyy joukkueeseen.

− Haaste on CHL:ssä ollut kova, mutta kiva on pelata paineen alla. Ikinä ei ole tämän joukkueen usko loppunut kesken, Olkinuora muotoilee.

Viime kaudella pätkäsopimuksella JYPiin saapuneen Olkinuoran ura on kovassa nousussa. CHL-mestaruus tiistai-iltana oli ensimmäinen suurempi voitto hänen urallaan.

Tämä ymmärrettävästi korosti sitä faktaa, että kyseessä ei ollut tavallinen tiistai-ilta. Vastassa oli myös Olkinuoran mukaan äärimmäisen kova vastustaja.

− Ei ole helppoa pelata finaalia tällaisessa tunnelmassa vieraissa. Arvostan tätä voittoa todella suuresti, Olkinuora avaa.

− Tämä on todella suuri voimavara, joka rakentaa joukkuettamme keväällä vielä paremmaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle