Nuoret Leijonat matkalle kohti Yhdysvaltoja – Kolhujen koetteleman Vesalaisen lääke lentomatkalle joukkueen vitsiniekka

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kristian Vesalainen on takonut tehoja vakuuttavaa tahtia. Vesalainen on HPK:n toiseksi paras pistemies.
Nuorten Leijonien MM-leiriryhmä matkaa perjantaina viimeiselle leiritykselle ennen Buffalon MM-kisoja. Joulukuussa loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Kristian Vesalainen vakuutti olevansa MM-jäällä pelikunnossa, vaikka olkapää on edelleen arka. Leirillä tärkeintä on saada luotua hyvä joukkuehenki.

Kauden alun jälkeen hyvään liitoon päässyt Kristian Vesalainen on ollut HPK:n kovan onnen soturi kuluvalla kaudella. Marraskuussa Vesalainen sai ottelussa Tapparaa vastaan kiekon kipeästi jalkaansa ja joutui jättämään ottelun kesken. Joulukuussa hyökkääjä loukkasi olkapäänsä, minkä seurauksena liigapelejä jäi välistä kolme.

Viimeisimmässä ottelussa ennen MM-leiriä Vesalainen pelasi HPK:n kakkosketjussa.

− Olkapää vielä vähän rakoilee, mutta muuten kunto on ihan hyvä. Aika hyvässä kondiksessa olkapääkin on, vaikka vähän on vielä tekemistä. Pystyn kuitenkin pelaamaan, Vesalainen vakuutti perjantaina.

− Nytkin on pitkä matka tulossa, niin on kiva, että jengi heittää läppää. Edes huonoa.

Nuorten MM-kisareissua Vesalainen on odottanut jo pitkään. Koossa on joukkue, josta suuri osa oli voittamassa kaksi vuotta sitten alle 18-vuotiaiden MM-kultaa. Tuolloinkin penkin takana seisoi Jussi Ahokas.

Perjantain mediatilaisuudessa MM-leiriryhmä oli rennoissa tunnelmissa. Pelaajien mukaan turnauksen kannalta tärkeintä on, että joukkuehenki hitsautuu heti alussa hyväksi.

− On tärkeää, että on hyvä ilmapiiri ja saa nauraa. Nytkin on pitkä matka tulossa, niin on kiva, että jengi heittää läppää. Edes huonoa, Vesalainen sanoi.

Kopin parhaaksi vitsiniekaksi Vesalainen nimesi hänen vieressään seisseen Juha Jääskän, joka kiitti kunniasta kehumalla saman tien joukkuekaveriaan.

− Jääskä on hyvä heittämään läppää, Robin Salo taas ei. Salon vitsejä ei välillä tajua, kun hän on suomenruotsalainen. Hän ei välttämättä osaa suomea, niin jutut menevät vähän jäisiksi, Vesalainen arvioi.

Viime kaudella Suomen turnaus nuorten MM-kisoissa meni penkin alle. Tällä kaudella joukkueelle kelpaa vain kulta. Vesalainen uskoi kirkkaimpien mitalien päätyvän Suomeen vahvojen yksilöiden ja omaan peliin luottamisen kautta. 

Itselleen Vesalainen ei ollut asettanut tarkkoja tavoitteita.

− Minulle riittää, että pelaan omasta mielestäni hyvin ja pystyn antamaan joukkueelle tarvittavaa apua.

» Lähetä palautetta toimitukselle