Nuoren puolustajan rituaali ei ole kostautunut: "Olen kerennyt palavereihin, ei ongelmia"

LIIGA / Haastattelu
Niclas Almarin erätaukorituaaliin kuuluu muun muassa fiilistelyä.
Kuva © Marko Jansson
HPK:n nuoren puolustajan Niclas Almarin ottelupäivän rituaaleihin kuuluu myös kaksi fiilistelyhetkeä. Ne sijoittuvat ensimmäisen ja toisen erän loppuihin.

Hämeenlinnan Pallokerhon takalinjoilla on kesän kaikissa neljässä ottelussa luutinut 18-vuotias puolustaja Niclas Almari. Puolustajan kauden päätavoitteen, alle 20-vuotiaiden MM-kisojen lisäksi hän aikoo murtautua liigamiehistön kuuden pelaavan puolustajan joukkoon.

Ässiä vastaan HPK vihdoin nappasi kaivatun voiton lukemin 4-2. Myös Almarin pistetili karttui yhdellä syöttöpisteellä.

− Olemme tuskailleet maalinteon kanssa, mutta nyt oli todella terävää. Olihan se kiva saada syöttöpiste plakkariin, nuori puolustaja iloitsi ottelun jälkeen.

Syöttö Sakari Mannisen 3−0-osumaan oli komea. Almari lähetti pitkän syötön ristiin toiselle laidalle siniviivalta. Mannisen ensimmäinen laukaus ei onnistunut täysin, mutta hyökkääjä osui lopulta omasta irtokiekosta maaliin.

− En oikein tiedä mistä se tuli. En muista sitä tilannettakaan enää. Varmaan selkärangasta.

Kenties ajatus syötöstä oli syntynyt erätaukorituaalin aikana. Almarilla on nimittäin tapana jäädä vaihtopenkille hetkeksi yksin istumaan muiden pelaajien jo poistuttua pukukopin puolelle.

− Aloitin sen viime kaudella A-junioreissa Jokereissa. Pari jätkää jäi aina erien jälkeen istumaan vaihtopenkille ja kysyin miksi he jäävät. He kertoivat, että kopissa on aina niin kuuma, joten he jäävät siihen jäähdyttelemään. Otin itsekin kopin siitä.

Aivan 2000-luvun alun HPK:ssa pelanneen Tomaš Kucharcikin kaltaiseen meditaatiohetkeen Almari ei sentään veny. Tšekkihyökkääjällä kun oli tapana istua lähes koko erätauko vaihtopenkillä.

− Olen hyvin kerennyt palavereihin, ei ole ollut ongelmia. Siinä viidentoista minuutin kohdalla lähtee valumaan koppiin.

Ainoastaan juomapulloja järjestelevä huoltaja tai jäähallin siivooja saattaa olla Almarin seurana, joten juttuseuraa ei edellisen kauden tapaan juuri ole. Mitä rituaalin aikana tapahtuu?

− Se on sellaista fiilistelyä. Mietin miten pelasin ja mitä pitää parantaa seuraavaan erään.