Niklas Bäckström herkistyi HIFK:n pronssijuhlissa - "Jotkut ovat käyttäytyneet niin kuin ei pitäisi"

LIIGA / Haastattelu
Niklas Bäckström pääsi kauden viimeisessä pelissä luukkuvahdin rooliin ja jätti tulevaisuutensa suunnitelmat vielä hämärän peittoon.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Nicklas Bäckströmin kausi ja HIFK-ura päättyi lopulta positiiviseen muistoon, kun HIFK voitti melko erikoisen pronssiottelun. TPS ehti jo tuulettaa voittoa jatkoerässä, mutta videotarkistuksen jälkeen maali hylättiin. Seuraavassa vaihdossa HIFK:n kapteeni Lennart Petrell ratkaisi pronssimitalien kohtalon.

Suuri osa kaudesta kolmosmaalivahtina ja pronssipeliin muutaman kuukauden tauon jälkeen luukkuvahdiksi. Niklas Bäckström nautti päästessään juhlimaan todennäköisesti viimeistä kertaa HIFK-paita päällä voittoa helsinkiläiskannattajien edessä.

— HIFK:ssa fanikulttuuri on aivan huikeaa. Onhan ne vaativia, mutta tiedetään myös, että ne myös seisoo meidän takana.

— Kannattajat ovat iso osa tätä seuraa ja toivotaan, että se jatkuu niin. Hienoa oli päästä vielä heidän eteensä, Bäckström korosti.

Seitsemännessä ottelussa välieräsarjassa Kärpille taipunut helsinkiläisjoukkue sai kaudelleen makean päätöksen kiistellyssä pronssipelissä. Bäckström itsekään ei pronssipelin suurimmaksi ystäväksi tunnustaudu, mutta pelaajat haluavat aina voittaa.

— Tietysti valtava pettymys ettei olla finaaleissa, mutta kun pronssista pelataan niin onhan siinä iso ero voitatko vai häviätkö.

— Uran aikana on tullut nähtyä monenlaisia jääkiekko-otteluita, mutta ei ehkä tälläistä ennen, Bäckström totesi viitaten pronssiottelun ratkaisuun.

Perjantain pronssiottelu ratkesi erikoisella tavalla. TPS ehti jo juhlia voittoa, mutta Ilari Filppulan maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen. Osa katsojista ehti hallilta jo poistua, sillä niin varmalta maali näytti ja TPS ehti juhlimaan jo pronssia hyvän tovin. Bäckström totesi tunneskaalojen heitelleen ottelun lopulla.

— Ensin luulee, että peli on ohi ja vastustaja voittaa. Sitten seuraavassa vaihdossa saadaan itse ehkä pieni onnenkantamoinen ja  tietysti voittaminen on aina mukavampaa, Bäckström totesi.

Konkarilla takana erilainen kausi

Bäckströmille itselleen kausi on ollut haasteita täynnä. Kokenut veräjänvartija muistuttaa joukkueurheilun hienoudesta ja sen tarjoamasta tuesta.

— Ei nyt tälläistä kautta ole ennen ollut. Aina oppii uutta ja näkee uusia asioita.

— On ollut henkisesti tosi raskasta välillä, mutta onneksi jääkiekossa on joukkueen tuki takana ja jätkille kuuluukin iso kiitos tuesta, Bäckström kiitteli.

Uransa jatkosta konkari ei ole vielä tehnyt päätöstä suuntaan tai toiseen. Suurella todennäköisyydellä pronssiottelu jäi Bäckströmin viimeiseksi HIFK:n paidassa. Bäckström tuntee suurta kiitollisuutta, että sai vielä pukea rakkaan pelipaidan päälle.

Kauden aikana HIFK-johtoa rajusti arvostellut Bäckström ei tunne katkeruutta seuraa kohtaan. Bäckström toivoo, että hänen ulostulonsa myötä muutoksia toimintatavoissa tulisi, eikä kaikkea vain lakastaisi maton alle. Seuraa vastaan hänellä ei ole mitään.

— Aivan uskomattoman upea seura, fanit, sponsorit ja muut. Seuraa vastaan ei ole ikinä ollut mitään, mutta on tapahtunut joitain sellaisia asioita, joita ei olisi ammattilaisurheilussa ikinä pitänyt tapahtua.

— Toivotaan, että läksyt on luettu nyt, eikä kenenkään muun pelaajan kohdalla koeta enää vastaavaa, Bäckström lohkaisi.

Välit joihinkin tahoihin ovat Bäckströmin mukaan menneet. Asioita ei enää saa tekemättömiksi.

— Ei tässä ihan välejä ole kuntoon saatu ja ne asiat mitä on tapahtunut niin on tapahtunut, eikä sille mitään voi, Bäckström tunnusti.

Bäckström korostaa, ettei ole seuralle katkera, vaan kesken kauden nähty julkinen verbaalinen hyökkäys kohdistui vain tiettyihin tahoihin.

— Vaikka jotkut ovat käyttäytyneet ehkä niin kuin ei pitäisi, en voi olla katkera koko seuralle, vaikka tunnekuohuissa olen voinut sanoa jotain tylyä.

Bäckström toteaa saaneen HIFK:ssa hienon juniorikasvatuksen ja upeita hetkiä petopaidassa. Konkarivahti haluaa kiittää henkilöitä, jotka mahdollistivat hänen pukemisensa illan otteluun. 

— Hienoa, että sai olla osana näitä viimeisiä päiviä. On tapahtunut paljon asioita mitä ei olisi pitänyt päästä tapahtumaan, mutta loppu antoi taas hienoja hetkiä, herkistynyt Bäckström maalaili.

» Lähetä palautetta toimitukselle