Nieminen: ”Nyt on kroppa rutussa”

LIIGA / Haastattelu
HPK haki tiistaina Porista toisen peräkkäisen voittonsa Ässistä. Vierasjoukkueen hyökkääjä Niko Nieminen pohti menestysreseptin olleen varsin yksinkertainen.

– Taisteluvoitto, ei siitä muuta voi sanoa. Nyt on kroppa aika rutussa, tästä täytyy palautua nopeasti.

HPK:n duunariosastoon kuuluva hyökkääjä Niko Nieminen kiteytti joukkueensa tiistaisen esityksen varsin ytimekkäästi. Taisteluvoiton takaa löytyi oikeanlainen asennoituminen otteluun.

– Vaikka tilastot muuta väittävät, tiesimme kotijoukkueen olevan erittäin vaarallinen. Tulimme peliin puolustamaan huolellisesti ja nöyrästi. Alku näytti hiukan hankalalta, kun kaksi miestä loukkaantui heti avauskympin aikana, mutta lopussa tulos oli hyvä.


Nieminen aikoo pitää lapansa kotimaan jäillä jatkossakin.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Mika Järvinen oli maalilla huikea. Hän otti kiinni useammankin ohjauksen lähietäisyydeltä, Nieminen huomautti.

Ässien ja HPK:n kohtaamisissa pistetilastoissa ovat tällä kaudella juhlineet työhaalareihin pukeutuvat miehet. Veli-Matti Savinainen ja Nieminen olivat kumpikin kirjauttaneet neljässä ottelussa tililleen tehot 3+2. Saldo on komea, sillä koko kauden aikana Nieminen on saanut aikaan lukemat 10+11. Tiistaina HPK-laiturin pistetili ei karttunut, vaikka pisteet Hämeenlinnaan lähtivätkin.

– Meidän näkökulmastamme nämä ässäottelut ovat olleet melkoista pudotuspelikiekkoa. Sellaisissa peleissähän duunarit tunnetusti ratkovat pelejä, Nieminen hymähti.

Juuri päättynyt maaottelutauko antoi joukkueille mahdollisuuden kunnon harjoittelujaksoon kevättä ajatellen. HPK ei uuden päävalmentajansa Timo Lehkosen johdolla pelaajilleen liiemmälti ylimääräisiä vapaapäiviä suonut.

– Tiistaista perjantaihin harjoituksissa mentiin ihan täysillä. Tietysti pieni henkinen tauko olisi ollut sekin paikallaan, mutta pidemmän päälle tämä oli parempi ratkaisu. Nyt jalat olivat vielä vähän tukossa, mutta tulevissa peleissä rääkistä on varmasti hyötyä.

– Uusi valmentaja on muuttanut peliämme hieman aktiivisemmaksi. Samalla olemme pyrkineet tiivistämään viisikkopuolustustamme entisestään. Näillä eväillä ja rehellisellä duunarihengellä menemme täysillä, palkinto tulee sitten jos on tullakseen, Nieminen totesi seitsemän pisteen päässä olevaan pudotuspelipaikkaan viitaten.

Kesäkuussa 30-vuotiaaksi ehtivän Niemisen sopimus HPK:n kanssa umpeutuu keväällä. Tiistain taiston jälkeen hyökkääjä on urallaan tahkonnut 507 peliä SM-liigan runkosarjassa ja 46 pudotuspeleissä. Halajaako mieli uusien kokemusten perään?

– Katsellaan tulevaisuutta ihan rauhassa. En ole ikinä ollut sitä tyyppiä, että ulkomaille pitäisi päästä.

» Lähetä palautetta toimitukselle