Nicklas Lasu pelaa neljännen ulkoilmapelinsä: "Tätä tilaisuutta eivät kaikki saa"

LIIGA / Haastattelu
Lasu on ulkoilmapelien suhteen jo konkari.
Kuva © Sirpa Pöyhönen

Frölundassa Lasu pelasi lähinnä alemmissa ketjuissa, eivätkä pistemäärät tästä syystä nousseet koskaan kovin korkeiksi. Pelaavampi rooli Kärpissä on johtanut siihen, että nykyisellä pistetahdilla hän tullee rikkomaan aikuisuran pistenennätyksensä.

Erityisen tyytyväinen Mölndalissa kasvanut sentteri on kuitenkin joukkueen suorittamiseen. Ja siihen on syytäkin. Kärpät keikkuu sarjataulukon piikkipaikalla selvällä kaulalla muihin.

− Olemme pelanneet puolet kaudesta ja olemme sarjataulukon kärjessä. Se on luonnollisesti hyvä asia.

Pitkä ura kotimaassa ja puolikas kausi Suomessa on antanut Lasulle perspektiiviä verrata pääsarjojen pelityylejä. Ero on puheen perusteella yllättävän iso.

− Suomessa joka vastustaja pelaa erilaista jääkiekkoa. Joskus on iso kaukalo, joskus taas pieni kaukalo. Jotkut pelaavat trapia, toiset menevät todella kovaa päälle, Lasu vertaa.

− Ruotsissa jokainen joukkue pelaa täysin samalla tavalla. Ja lähes jokainen peli on samanlainen.

Kahdeksan Frölunda-kauden aikana ulkoilmapelit kävivät tutuiksi Lasulle. Raikkaassa ulkoilmassa pelattuja pelejä kertyi vyölle peräti kolme. Kaksi kamppailua oli göteborgilaisten kotiotteluita Gamla Ullevilla, joista toinen Färjestadia ja toinen Skellefteåta vastaan. Yksi oli vieraspeli Färjestadia vastaan Karlstadissa.

Lasu tiedostaa, että monelle illan tapahtuma on uutta ja ihmeellistä, mutta ehkä myös ainoa mahdollisuus koko uralla.

− Tämä on se peli, jota kaikki ovat odottaneet. Tätä tilaisuutta eivät kaikki saa.

− Joukkueessa on paljon pelaajia, jotka pelaavat huomenna ensimmäisen ulkoilmapelinsä. Ilta tulee olemaan sellainen, jonka me kaikki muistamme, Lasu hymyili.

Samalla ruotsalainen kuitenkin muistuttaa siitä, että pelissä on kyse voittamisesta siinä missä muissakin otteluissa.

− Pitää muistaa, että pelaamme kolmesta pisteestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle