Nelosketjun sentteri Koppanen Suomen tilastokuningas: "Hyvä, että täällä saa apinaa pois selästä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Joona Koppanen teki sekä Tanskaa että Slovakiaa vastaan ottelun ensimmäisen maalin.

Suomen nelosketjua johtava Joona Koppanen on päässyt nauttimaan maalienteosta kahdessa viime pelissä. Koppanen sanoi, ettei onnistumisiin ole vaadittu mitään ihmeellisiä taikatemppuja. Maaleihin on riittänyt, että Koppanen, Juha Jääskä ja Markus Nurmi ovat löytäneet keskinäisen kemian nelosketjussa.

− Kavereiden kanssa olemme päässeet hyvin riistämään kiekkoja, siitä olen päässyt paikoille ja saanut maaleja tehtyä. Olemme pelanneet muutenkin paljon yhdessä maajoukkueessa. Hyvin tuntuu kulkevan, Koppanen kertasi.

− On selässä apina vähän ollut. Kausi on ollut pitkä, ja vain maajoukkueen mukana on tullut muutama maali.

Koppaselle lähtö MM-kisoihin ei ollut helpoin mahdollinen, sillä alkukausi Liigassa on ollut hankala. Koppanen on kerännyt 24 ottelussa 8 syöttöpistettä, mutta maaleja ei ole Ilveksen paidassa vielä Koppaselle kirjattu.

Koppanen kuitenkin uskoo, että ketsuppipullo on nyt auennut nuorten kisoissa siinä määrin, että maalit siirtyvät Buffalosta hyökkääjän mukana Liigaan.

Osumat ovat olleet helpottavia, sillä Liigassa Koppasen selkään ehti kiivetä jo apina istumaan.

− On selässä apina vähän ollut. Kausi on ollut pitkä, ja vain maajoukkueen mukana on tullut muutama maali. Hyvä, että täällä saa apinaa pois selästä.

Slovakia-pelissä Koppanen palkittiin Suomen parhaana. Koppanen pelasi ottelussa reilut 13 minuuttia ja iski tehot 1+1. 

− Onhan se hienoa, että palkitaan. Se on osoitus siitä, että muidenkin mielestä on mennyt peli hyvin. Sain onnistumisia pisteiden muodossa, ja varsinkin alivoimalla sain tapettua peliä hyvin. Aloituksetkin onnistuivat omalta kohdaltani ihan hyvin.

Kolmen pelatun ottelun jälkeen Koppanen on jaetulla kärkipaikalla Suomen maalipörssissä, pistepörssissä ja tehotilastossa. Aloituksissa Koppanen on Suomen kolmanneksi paras ja turnauksen kymmenenneksi paras.

Suomi roolitti ennen turnausta itselleen kaksi hyökkäävää ja kaksi puolustavaa ketjua. Ensimmäisissä peleissä Suomen ykkösketju on kuitenkin ollut pimennossa, eikä kärkikolmikko ole onnistunut maalinteossa. Koppanen toivoi, että turnauksen edetessä jokainen ketju saisi onnistumisia myös hyökkäyspäässä.

Lohkon kakkospaikka tähtäimessä

Slovakia-voitollaan Suomi varmisti pelien jatkumisen alkulohkon jälkeen. A-lohkon kakkospaikka on vielä Suomen hyppysissä. Tämä vaatii, että Suomi voittaa sunnuntaina Yhdysvallat.

− Olisihan se hienoa olla lohkon toinen. Se helpottaisi jatkossa pelejä, vaikka kaikki maathan täytyy voittaa, kun maailmanmestaruus on tavoitteena, Koppanen mietti.

Valmistautuminen Yhdysvaltoja vastaan alkoi heti Slovakia-pelin jälkeen. Koppasen mukaan voitto täytyy unohtaa nopeasti.

Peliin kisaisäntiä vastaan täytyy lähteä samanlaisella tinkimättömällä asenteella kuin Slovakia-otteluunkin.

− Usalta voi odottaa kovaa peliä. Heille on varmasti jäänyt hampaankoloon Slovakia-tappiosta. Kanadaa vastaan he pelasivat hyvin ja hoitivat sen.

Lohkovaiheen viimeinen peli tulee nopeasti eteen, sillä Slovakia-kamppailu loppui noin 21 tuntia ennen kuin kiekko putoaa taas jäähän. Yhdysvalloilla oli sen sijaan välipäivä lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle