Näytönpaikka Alpeilla: "Luistin kulkee koko ajan paremmin"

CHL, LIIGA, MAAJOUKKUE / Haastattelu
Piipponen pelasi ensimmäisen täyden kautensa KalPan A-nuorissa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Siilinjärveltä maailmalle ponnistava Topi Piipponen lienee mukana kevään alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Pikkuleijonien riveissä. Monipuolinen hyökkääjä kärsi alkukaudesta loukkaantumisesta, mutta kauden myötä tekeminen on löytynyt uudelleen.

Enää muutamien viikkojen päässä häämöttävä alle 18-vuotiaiden MM-turnaus Sveitsin Zugissa ja Luzernissa on myös KalPa-kasvatti Topi Piipposen tavoite. Piipponen kisakonevalintana pystyisi tuomaan Pikkuleijoniin yhden monipuolisen hyökkääjän lisää. Hyökkäyspäässä nuorukainen malttaa syöttää, mutta toimittaa tarvittaessa kiekon pussiin myös itse.

Avaimet joukkueeseen ovat varsin perinteiset.

"Ei ole hirmuisen hyvin mennyt maajoukkueissa"

− Pitää tehdä kovasti töitä ja onnistua myös maajoukkuetapahtumissa. Mitään ei voi missään nimessä pitää varmana, kuuluu hyökkääjän aseet MM-kisapaikan saamiseen.

Ensimmäistä kokonaista kauttaan KalPan A-nuorissa pelaava 17-vuotias Piipponen viimeisteli kuluneella A-nuorten SM-liigakaudella kaikkiaan 22 maalia ja 23 maalisyöttöä 43 ottelussa. Rikkonaisesta kaudesta huolimatta joukkueen suoritus oli kohtalainen.

− Ihan hyvältä on meno maistunut kuluneella kaudella. Kautemme oli hiukan kaksijakoinen. Aloitimme erittäin hyvin, mutta sitten tuli sellainen suvantovaihe. Joulun jälkeen otimme tavoitteeksi parantaa pelaamista ja hiljalleen se paranikin, tiivistää Piipponen.

Myös hyökkääjän oma kausi meni joukkueen mukana.

− Aikalailla yhtäläinen kausi joukkueen kanssa.  Alku oli hyvä, mutta olin loukkaantumisen vuoksi sivussa kuukauden verran. Nyt on alkanut taas luistin kulkemaan.

Miesten debyytti - Maaotteluissa petrattavaa

Piipponen pääsi kokeilemaan myös yhden ottelun KalPan edustusjoukkueen mukana. Hyökkääjä pelasi KalPan edustuksen mukana viime vuoden lokakuussa Växjö Lakersia vastaan ja tämä ottelu oli samalla Piipposen debyytti miesten otteluissa.

Kuva © KRISTIAN SALMINEN - KRISTIAN.SALMINEN@JATKOAIKA.COM

CHL-ottelu kotiyleisön edessä oli miellyttävä debyytti nuorelle pelaajalle, vaikka tilastomerkintöjä koitoksessa ei syntynytkään.

− Ottelu meni tosi hyvin. Luistin kulki hyvin ja paikkoja tuli, mutta sisään en saanut. Oli silti todella mukava pelata, kun ottelu oli vielä kotiyleisön edessä, nuorukainen tunnelmoi.

"Viime kädessä roolini on sitten valmentajan päätettävissä, jos paikan saan"

Kuopiolaishyökkääjä on kerännyt alleen tukun maaotteluita Suomen poikien maajoukkueissa. Tehopistemäärät ja onnistumiset maajoukkueissa ovat jääneet hiukan vajavaisiksi, eikä myöskään hyökkääjä itse ole tyytyväinen otteisiinsa Pikkuleijonissa.

− Ei ole hirmuisen hyvin mennyt maajoukkueissa. Joukkueena olemme kyllä menestyneet, mutta omassa pelissä on paljon parannettavaa.

Vaikka ottelut maajoukkueissa eivät toistaiseksi olekaan menneet kuin elokuvissa, niin Piipponeen saanee näytönpaikan Sveitsissä. Roolia nuorukainen hamuaa sieltä, missä on parhaimmillaan.

− Ainahan sitä totta kai haluaa pelata ykkös- ja kakkoskentässä, mutta aina se ei ole mahdollista. Kyllä mikä tahansa rooli kelpaa maajoukkueessa. Viime kädessä se on sitten valmentajan päätettävissä, jos paikan saan.

Mahdollisuus näyttää kykyjenetsijöille ja kiekkokansalle kykynsä tulee hyvin todenäköisesti myös Piipposelle muutaman viikon päästä Sveitsissä. Jos paikka nuorukaiselle kisoihin aukeaa, niin kannattaa seurata KalPa-kasvatin otteita, sillä hän voi olla yllättävä ratkaisija kärkikenttien takana.

» Lähetä palautetta toimitukselle